NIJE PROBLEM SAMO KIŠA

Galerija | Olujni vjetar od jutros divlja na Kvarneru, Riječani ‘love’ limove, vatrogasci imaju pune ruke posla

U Hrvatskoj je danas na snazi meteoalarm i to zbog obilnih padalina, ali i jakog vjetra. Na području naše županije zabilježeno je 17 tehničkih intervencija vatrogasaca uzrokovanih jakom i olujnom burom

Osim obilnih padalina, od Rijeke do Šibenika probleme stvara i jak vjetar.

Na širem riječkom području vatrogasci su uklanjali srušena stabla, limove i stup za prijenos električne energije…

Foto: Facebook/V. Baćac

U saniranju posljedica angažirano je ukupno 65 vatrogasaca sa 18 vozila iz JVP-a Rijeka i Opatija te DVD-a Bribir i Halubijan.

U Zametskoj ulici jak vjetar srušio je stablo na prometnicu

Neke od intervencija još su u tijeku.

Na snazi su i brojne zabrane prometovanja zbog vjetra:

Kako javlja HAK, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Karlobaga i Svete Marije Magdalene, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva između čvorova Rijeka Istok (Draga) i Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

16.05.2023., Šibenik – Jak vjetar srušio veliko stabloi razbio policijski kombi. Photo: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila: motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6t nosivosti.

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog jakog vjetra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari