NAJBOLJA KONTROOLA SUSTAVA

Opatija 21 dobila nagradu HPU-a za najbolju tvrtku u 2020. g.

Foto: Opatija.hr

Tvrtka Opatija 21 d.o.o. dobila je nagradu Hrvatske parking udruge za najbolju tvrtku u 2020. g. u organizaciji, unaprjeđenju i razvoju sustava parkiranja u RH.

HPU je nagradu dodijelio analiziravši tvrtku temeljem više parametara. Utvrđeno je da Grad Opatija ima najkompleksnije Opće uvjete organizacije parkiranja u Republici Hrvatskoj i to iz već poznatih razloga: besplatni sat za 4185 građana Opatije dnevno, jedinstvena komocija korisnika putem virtualnog parkirnog bona te iznimno velik broj (680) povlaštenih karata u odnosu na broj parkirnih mjesta, tri mjeseca nenaplate vikendima i blagdanima u zimskom periodu itd. Istaknuto je i da Opatija 21 ima najmanji broj zaposlenika u Hrvatskoj po broju parkirnih mjesta, a utvrđeno je da ima najbolju kontrolu sustava.

– Da biste sve ove benificije i komociju korisnika mogli kontrolirati, a da pritom ne ugrozite poslovanje tvrtke prekomjernim troškovima ili zapošljavanjem velikog broja ljudi, potrebno je pristupiti organizaciji tvrtke na drugačiji način. Tvrtka koristi 6 softverskih rješenja koja se komplementarno nadopunjuju s novim tehnologijama koje smo implementirali tijekom posljednjih godina. Da smo dobro pogodili, govori i činjenica kako nas sada i drugi hrvatski gradovi kontaktiraju, želeći primjeniti naš pristup. Možda smo trebali i zaštiti svoj „know how“ pa bismo ga danas mogli i prodavati. No, to su slatke brige i puštamo ih za neko drugo vrijeme. Gode nam pohvale iz cijele Hrvatske, ali i od stranih korisnika jer oni su pravi pokazatelj naših nastojanja da učinimo više i bolje, kažao je direktor tvrtke Opatija 21 Igor Štok.

– Posebno sam počašćen što nagrada dolazi od struke i to u konkurenciji cijele Hrvatske ( 70 gradova i općina), a naročito zato što struka nije nikoga nagradila u posljednjih 14 godina. Izuzetno sam ponosan na sve djelatnike koji su zajedno sa mnom kontinuirano radili na unapređenju tvrtke. Zahvaljujem i vlasniku Gradu Opatiji koji je tvrtki omogućio razvoj bez upliva politike. To je izuzetno važno za upravljanje tvrtkom. Morate znati da smo vrlo mlada tvrtka koja je bačena u vatru prije tri godine bez ikakvih parametara za organizaciju djelatnosti, kao i financijskih resursa, kazao je direktor Štok.

Opatija 21 je kao najbolja tvrtka u Hrvatskoj, temeljem ove nagrade, kandidirana za EPA AWORD nagradu (European Parking Association), te će u travnju 2021. u Bruxellesu na skupštini Europske parking udruge direktor Štok održati prezentaciju poslovanja tvrtke Opatija 21. U ožujku 2021. će Opatiju posjetiti izaslanstvo europske stručne udruge i na licu mjesta utvrditi točnost svih parametara u poslovanju.

Gradonačelnik Ivo Dujmić je tvrtki Opatija 21.  d.o.o. i direktoru Igoru Štoku uputio čestitku povodom ove iznimno značajne stručne nagrade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari