4,9 MILIJUNA EURA

Opatija 21 i HBOR potpisali ugovor o kreditu za izgradnju garaže Gorovo

Ugovor o kreditu za izgradnju garaže Gorovo danas su potpisali član uprave tvrtke Opatija 21 d.o.o. Mladen Sinožić i predsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak Hrvoje Čuvalo. Investitor izgradnje garaže Gorovo je gradska tvrtka Opatija 21, a sredstva su osigurana kreditom HBOR-a

Iznos kredita je 4,9 milijuna eura s fiksnom kamatnom stopom od 1,795% godišnje. Kamata je subvencionirana iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Rok otplate je 15 godina, u što je uključena i 1 godina počeka. Pored zadužnica i mjenica korisnika kredita, Grad Opatija daje jamstvo za urednu otplatu kredita.

Gradsko vijeće Grada Opatije je odobrilo ovo zaduženje kao i davanje jamstva Grada Opatije za koje je Grad dobio i suglasnost ministra financija i time su ostvareni svi uvjeti za potpis ugovora o kreditu.

– Izražavam zadovoljstvo uvjetima koje nam je HBOR ponudio za izgradnju ovako važnog infrastrukturnog objekta, javne garaže koja će zasigurno doprinijeti rješavanju potrebe za većim brojem parkirnih mjesta u Opatiji. Ovo je prvi ugovor koje društvo Opatija 21 izravno potpisuje s HBOR-om, uz podsjetnik da je sportska dvorana Marino Cvetković izgrađena 2013. godine pomoću kredita komercijalnih banaka, ali posredno i sredstvima HBOR-a. Naše društvo i u budućnosti očekuju nove investicije te ostajemo otvoreni za daljnju suradnju, istaknuo je član Uprave tvrtke Opatija 21 Mladen Sinožić.

– HBOR je podržao veliki broj razvojnih projekata u Primorsko-goranskoj županiji, samo u posljednjih deset godina odobreno je preko milijardu eura kredita. I zato nam je veliko zadovoljstvo biti dio i ovog ključnog infrastrukturnog projekta za grad Opatiju. Uz povoljne uvjete kreditiranja koje smo osigurali, uključujući nisku kamatnu stopu i dugi rok otplate, ovaj projekt predstavlja odličan primjer kako financijski održivo i ekonomski isplativo ulaganje može pozitivno utjecati na razvoj lokalne zajednice, naglasio je predsjednik Uprave HBOR-a Hrvoje Čuvalo.

Garaža Gorovo će imati 221 parkirno mjesto na četiri etaže.

Samo će jedna etaža biti iznad zemlje te se tako neće narušiti izgled vrijednog prostora. Slijedi potpisivanje ugovora s izabranim izvođačem radova, GP Krkom i početak radova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari