MALI SPORTSKO-REKREACIJSKI CENTAR

OPATIJA Boćarija Poljane zasjala novim sjajem: Rekonstruirano i opremljeno i igralište za košarku i mali nogomet

Tako su Poljane dobile mali sportsko-rekreacijski centar

Na Poljanama je prigodno prezentirana novoizgrađena zgrada Boćarije Poljane. Radovi na rekonstrukciji objekta započeli su početkom prošle godine rušenjem stare, ruševne zgrade Boćarije.

Danas su okupljeni na Poljanama mogli obići novu zgradu boćarskog doma s pratećim sadržajima (sanitarije, ostava, ugostiteljski i uredski prostor) ukupne bruto površine 118 m2. Građevina je pristupačna osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti.

Uz boćalište je dograđena i pomoćna građevina – spremište, površine 52 m2, izgrađene su nove betonske tribine te je samo boćalište asfaltirano i natkriveno u širini sve četiri staze. Ugrađena je ekološka rasvjeta na lokaciji te je popločen i uređen okoliš objekata.

Uz Boćariju je rekonstruirano, opremljeno i ograđeno postojeće košarkaško igralište koje je postalo multifunkcionalno sportsko igralište za košarku i za mali nogomet. Tako su Poljane dobile mali sportsko-rekreacijski centar za sve dobne skupine.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 1.204.617,88 EUR-a. Radove je izvela tvrtka Eding iz Zagreba, a nadzor Herman projekt d.o.o., Veprinac. Investicija je u potpunosti pokrivena proračunskim sredstvima Grada Opatije.

Gradonačelnik Fernando Kirigin i predsjednik Boćarskog kluba Poljane Bruno Belasić su, ujedno, potpisali ugovor o primopredaji objekta Boćarskom klubu Poljane na upravljanje.

– Želim da vam ovaj novi dom u kojem ćete moći kvalitetno trenirati pruži uvjete za ostvarivanje odličnih sportskih rezultata. Isto tako, ovo će mjesto ponovno biti središte društvenog života Poljana i to za sve generacije mještana. Ova investicija temelji se na našem planu razvoja opatijskog zaleđa i osiguranja kvalitetnih uvjeta života našim građanima. Ponovno se vidimo na najvećem pojanskom blagdanu Petrovi kada će Boćarija i službeno zaživjeti, istaknuo je gradonačelnik Kirigin prilikom potpisivanja ugovora.

Boćarski klub Poljane trenutno je u drugoj županijskoj ligi, a nadaju se iduće godine ući u prvu ligu.

Predsjednik Boćarskog kluba Poljane Bruno Belasić zahvalio je na svemu učinjenom, kazao kako će boćari sada imati izvrsne uvjete za trening, a vjeruje i da će nova Boćarija privući i mnoge mlade sportaše na bavljenje ovim tradicionalnim sportom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari