28. OLDTIMER RALLY

U Rijeci održan 28. međunarodni susret povijesnih automobila, pogledajte fotografije unikatnih vozila

U sklopu 28. međunarodnog susreta povijesnih automobila u organizaciji Oldtimer kluba Rijeka 1996, s riječkog Korza startalo je stotinjak vozila iz četiri zemlje u smjeru Drivenika i Novog Vinodolskog

Ovaj susret povijesnih automobila koji ima promocijski i natjecateljski sportsko-turistički karakter okupio je stotinjak sudionika iz Hrvatske i inozemstva, uz čitav niz povijesnih automobila, posebno onih proizvedenih prije i neposredno po okončanju Drugog svjetskog rata.

Nakon predstavljanja na riječkom Korzu, ove godine oldtimeri vožnju nastavljaju dionicom Rijeka – Meja – Hreljin – Drivenik – Grižane – Bribir – Novi Vinodolski -Pavlomir. Prvo zadržavanje je u Driveniku uz posjet frankopanskom kaštelu, a potom na obalnom pojasu u Novom Vinodolskom. Sportaši će svoj zadatak posebnih vožnji odraditi upravo u Novom, da bi se svi na kraju okupili u Pavlomiru uz završni ručak i podjelu nagrada najzaslužnijima.

Pogledajte video prilog RTL-a:

Predstavljajući ovogodišnju manifestaciju Marino Radan, predsjednik riječkog Oldtimer kluba zahvalio je na pomoći Gradu Rijeci i jedinicama lokalne samouprave na trasi natjecanja kao i turističkim zajednicama Općine Vinodolske i Grada Novog Vinodolskog.

Sudionike ovog jedinstvenog natjecanja pozdravio je i riječki gradonačelnik Marko Filipović naglasivši kako Oldtimer kluba Rijeka 1996 ne samo da njeguje tradiciju očuvanja povijesnih automobila već doprinosi i turističkoj ponudi grada Rijeke obogaćujući je ovakvim programima poput današnjeg okupljanja na Korzu.

Riječki oldtimer klub jedini je u Hrvatskoj član Hrvatskog oldtimer saveza koji tijekom kalendarske godine, već više od četvrt stoljeća, organizira i auto i moto oldtimer rally, a jedini je i koji uz susret organizira i natjecateljski program u okviru Prvenstva HROS-a.

Ovogodišnji je susret započeo jutarnjim okupljanjem i verifikacijom sudionika od 8 do 10 sati na središnjoj riječkoj šetnici Korzu, odakle je, ispred Radio Rijeke, uslijedio start od 10,30 sati. Dionica je ukupne duljine 50,6 km, a jednosatna zadržavanja su u Driveniku, uz predviđeni dolazak oko 11,30 sati i Novi Vinodoski oko 14 sati. U Vinskoj kući Pavlomir iza 15 sati okončat će se ovogodišnji Oldtimer rally Rijeka 2024.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari