OPATIJA: Direktoru LRH-a će isplatiti otpremninu u iznosu od 14 milijuna kuna i to do kraja mjeseca

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Riječ o sporazumnom prestanku ugovora što znači da predsjednik Uprave društva kući odlazi s nagradnim bonusom u iznosu od 14.139.387,52 kune koji mu se mora isplatiti do kraja tekućeg mjeseca

Nadzorni odbor Liburnia Riviera Hotela (LRH) opozvao je s čelnog mjesta te opatijske hotelsko-turističke tvrtke Igora Šehanovića kojemu će sukladno sporazumu o prestanku ugovora o obavljanju poslova predsjednika Uprave pripasti nagradni bonus u iznosu većem od 14 milijuna kuna. Novi je predsjednik dosadašnji član Uprave Giorgio Cadumo, objavljeno je u petak iz LRH.

Kako se navodi u obavijesti koju je LRH objavio putem Zagrebačke burze a prenosi Hina, Nadzorni odbor je 15. Lipnja donio odluku kojom daje suglasnost na sklapanje sporazuma o prestanku ugovora o obavljanju poslova predsjednika Uprave LRH, a koji je početkom listopada 2011. sklopljen s Igorom Šehanovićem.

“Prethodno navedenim sporazumom o prestanku ugovora o obavljanju poslova predsjednika Uprave društva, predviđena je isplata nagradnog bonusa u iznosu od 14.139.387,52 kune Igoru Šehanoviću, s rokom isplate najkasnije do 30. lipnja 2018. godine”, navodi se u objavi.

Nadzorni odbor je donio i odluku kojom se Šehanović opoziva s funkcije predsjednika Uprave LRH, s učinkom na dan 30. lipnja.

Istodobno je odlučio i da se za predsjednika Uprave imenuje dosadašnji član Uprave Giorgio Cadum, a na razdoblje od 30. ove godine do 1. listopada 2019. godine, navodi se u objavi.

Inače, po posljednjim podacima Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD) najveći su dioničari opatijske hotelsko-turističke tvrtke društva SNH Alfa (31 posto) i SNH Beta (19 posto), kojima je na čelu Darko Ostoja, dok tvrtka Nova Liburnija upravlja kontrolnim paketom od 25 posto plus jedne dionice, koje su u vlasništvu grada Opatije i općina Lovran, Matulji i Mošćenička Draga.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari