IMA I IĆA I PIĆA

Video | Opatija postala centar čokolade, ovaj spektakl ljubitelji slatkih poslastica ne smiju propustiti!

Možete kušati čokoladu s masti s farme Domagoja Vide

Jedan solinski recept povezuje ovu deliciju i slavonsku svinju. Od deset ljudi devet ih kaže da voli čokoladu, onaj jedan sigurno laže! Najpoznatija je to rečenica o slatkom veličanstvu kojemu je Opatija tri dana dom!

“Sve je super, predivno je, čokolade na izbor, za poželjeti, tko što voli”, rekla je Jelena Sorta iz Opatije, izvještava Maja Brkljača za RTL Danas.hr.

Na opatijskom festivalu čokolade izlažu najbolji, a nude sve što vam može pasti napamet. Lako za kolače, ima tu šminke, boca, novčanica, šarafa, lopti, štikli, autića i sve je jestivo!

“Mi smo ovdje uzeli nekakve kao čokoladne kekse s različitim stvarima, s malinama, s bademima”, rekla je Lucija Nikić iz Osijeka.

Izlagači nude preko stotinu okusa! Ima ih više no ikada, iz pet zemalja, ali najveća je gužva na štandu iz Solina. Tu se degustira neobičan namaz!

“Kušala sam čokoladu sa svinjskom masti. Nisam znala da to postoji uopće ne, nikad čula”, prokomentirala je Simona Bedenik iz Slovenije.

Namaz je napravljen od čokolade i masti crne slavonske svinje, a na receptu se radilo šest mjeseci.

“Zadnjih par godina smo radili vegan namaze na bazi maslinova ulja i onda smo odlučili malo eksperimentirati i već prvi testovi su donijeli dobre reakcije. I onda smo trebali negdje pronaći mast i kontaktirali smo jednu od najboljih farmi u Hrvatskoj, to je ustvari u vlasništvu našeg reprezentativca Domagoja Vide”, kazao je djelatnik tvrtke iz Solina Ante Srdanović.

Osim ića, ima tu i pića. Čokoladnog naravno. I poklona za zaljubljene, za one koji će to tek postati, ali i sasvim drugačijih poput Bašćanske ploče.

“Imamo isto tako poznate čokolade teslade takozvane kroz koje su predstavljeni svi izumi Nikole Tesle”, govori djelatnica tvrtke iz Opatije Ivka Gašparević.

Po prvi puta festival čokolade, 16. po redu, nije u prosincu. Ovaj termin bit će novi motiv dolaska u Opatiju. U čoko priču uključili su se hoteli, restorani i wellness centri, izvještava Maja Brkljača za RTL Danas.hr.

Spektakl kojeg ljubitelji čokolade ne smiju propustiti!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari