Opatija u subotu postaje Carski grad! Prošetajte gradom s Albertom Einsteinom i Jamesom Joyceom

Foto: Visit Opatija

Opatija će 20. srpnja ponovo postati Carski grad i tako oživjeti tradiciju iz romantičnog vremena s početka prošlog stoljeća kada su njenim ulicama šetale “okrunjene glave” i slavne povijesne ličnosti.

Još jednom glavnom će prometnicom, koja će biti zatvorena za promet od skretanja za mul do Slatine, proći najslavniji svjetski znanstvenik Albert Einstein, genijalni pisac James Joyce, nadahnuti violinist Jan Kubelik, jedan od najvećih kompozitora u povijesti Gustav Mahler, izumitelji filma braća Lumiere i druga lica iz povijesnih udžbenika koja su rado boravila u “Staroj dami.”

Pridružit će im se i stotine zabavljača, ali i članova kostimiranih skupina iz Hrvatske, Italije, Austrije i Mađarske koji će se odjenuti po najnovijoj modi s kraja 19. i početka 20. stoljeća.

Na ulicu će s posebnom ponudom, prilagođenom duhu manifestacije, izaći i ugostitelji, kao i izlagači autohtonih proizvoda, opatijski umjetnici, kočije i oldtimeri. Bit će to prilika za tisuće posjetitelja ove tradicionalne manifestacije da još jednom zavire u šarmantni dio opatijske prošlosti i postanu dijelom povijesti ovog grada.

Manifestacija počinje u 20 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari