DRUGA STRANA PRIČE

Video | Opatijci po poštu sami odlaze u poslovnicu! Poštara – nema: ‘Dođe i račun i opomena. I tako mjesecima’

U Hrvatskoj jedan od najtraženijih radnika je poštar. Ima ih 2.800, a nedostaje ih još stotinjak – i to najviše u Primorju. I dok u Pošti vjeruju da je i sadašnji broj dovoljan – RTL donosi drugu stranu priče. Stanovnici Opatije su očajni. Sandučići su prazni i po mjesec i pol, a sve zbog turizma

Poštar na ulici – veselje u Opatiji. Jer već neko vrijeme stanovnici po pošiljke odlaze sami u poštanske urede, javlja RTL-ov Danas.hr.

“Znači sad je već osmi mjesec, za šesti još nisam dobio račun od struje. Par puta sam bio po poštu unutra. Tamo pošta čeka, ja ne znam zašto”, kaže Zoran Škrokov i na pitanje što se dogodi kada uđe unutra odgovara: “Daju, nešto daju nešto ne daju. Ako je preporučeno na nekog iz familije na možete dignuti”.

Računi su neplaćeni, stoje poslovi

Tako je i u ovoj foto radnji.

“Čekanja na plaćanje računa, odnosno dobivanje računa da bi ih mogao platiti, često oni koji šalju račun nemaju razumijevanja. Često dođu i opomene i računi skupa. Bila je situacija kad mi je stroj stajao i čekao sam rezervne dijelove koji su negdje u oblaku stajali dok nisu došli do nas i tu je bilo loše. Ne znaš poštara kad ga dočekaš dal da mu se veseliš il ga izgrdiš”, kaže David Kurti.

Ali nepravedno ih je ustvari i grditi, jer od punih torbi – teži su im problemi.

Nema ih, kažu, dovoljno, uvjeti su nikakvi, a povećanja plaće rasprše se u inflaciji.

S istim se problemom nosi i Rijeka

Iz Hrvatske pošte poručuju da imaju otvorene natječaje i da očekuju nove radnike. Pogotovo zato što je od 1. srpnja dogovoren rast plaća od 25 posto i jednokratna nagrada od 150 eura za sve radnike.

“Msilim da možemo privući, naročito nakon sezone očekujemo dodatnu zainteresiranost za radna mjesta u pošti. Ja bih rekao da ne kasni, možda ima određenih poteškoća, ali to su lokalizirane situacije”, govori izvršni direktor za primorsko-goransku i istarsku županiju Gento Ante Musa.

Ali sve što se u Hrvatskoj pošti događa, sada se lomi na stanovnicima.

“Ja čekam jedno pismo iz Austrije, već deset dana putuje, još nije stiglo. Tako je bilo jedno vrijeme ili prošle godine ili pretprošle, isto tako. Paket iz Virovitice do ovdje, išao je tri tjedna”, kaže Predrag iz Opatije.

Ako očekujete razglednicu iz Opatije, ljetne pozdrave mogli biste dočekati uz snježne pahulje, donosi RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari