U SKLOPU FESTIVALA KAMELIJA

Galerija | Opatijska Izložba kamelija oduševila posjetitelje! Još ju stignete razgledati

Četrnaesta po redu Izložba kamelija u UP Juraj Šporer ovoga vikenda plijeni pažnju posjetitelja Opatije

Izložba donosi najljepše primjerke tog cvjetnog simbola grada Opatije, grmove kamelija, izložbu najljepših fotografija cvjetova i grmova kamelija Opatijaca koje su djelatnici studija Foto Luigi fotografirali od siječnja. Tu je i izložba likovnih radova učenika opatijske osnovne škole te prodaja suvenira na temu kamelija.

Dobrodošlica posjetiteljima

Prilikom svečanog otvorenja dobrodošlicu posjetiteljima zaželjeli su predsjednica Udruge ljubitelja kamelija Mira Shalabi i predsjednik Međunarodnog udruženja kamelija ICS-a Gianmario Motta, a izložbu je otvorio gradonačelnik Fernando Kirigin.

– Zahvaljujem našim članovima koji su u organizaciju izložbe uložili puno volonterskih sati. Iz naših vrtova i parkova smiješit će nam se svakog dana sve više predivnih kamelija i obogaćivati svaki sljedeći festival, istaknula je predsjednica organizatora izložbe Udruge ljubitelja kamelija Mira Shalabi.

– Zadivljen sam ljepotom opatijskih parkova te se nadam da će prekrasni Park Angiolina uskoro postati i park kamelija, kazao je predsjednik Međunarodnog udruženja kamelija ICS-a Gianmario Motta, asocijacije koja broji preko tisuću članova iz cijelog svijeta.

Zahvala organizatorima na trudu

Gradonačelnik Fernando Kirigin je zahvalio organizatorima na trudu te pohvalio njihov rad naglasivši da je Festival kamelija postao zaista pravi brend Opatije te je ujedno i razlog za turističke dolaske u grad.

U prigodnom programu koji je vodio Dražen Turina Šajeta nastupili su nacionalna prvakinja opere Olga Šober i maestra Nada Matošević Orešković, gitarist Natko Štiglić, zbor O.Š. R. K. Jeretov i mladi harmonikaš Dorian Rubeša, a učenica Dora Hrebak recitirala je pjesmu „Kamelija“.

Posjetitelji su ocjenjivali izložene primjerke cvjetova kamelija, a mogli su i kušati razne slastice i praline s motivom kamelija, kao i zeleni čaj Camellia sinensis iz uzgoja u Veprincu te kupiti suvenire na temu kamelija.

Izložba kamelija je otvorena do 10. travnja, a svečano zatvaranje uz proglašenje pobjednika održat će se u UP Šporer u nedjelju u 18 sati.

Foto: Facebook – Grad Opatija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari