'VA DIHE MORA' U OPATIJI

Opatijska večer za pamćenje! Humanitarni koncert ‘Va dihe mora’ oduševio ispunjeni Centar Gervais. Pogledajte kako je bilo

Humanitarni koncert održan je povodom 25. obljetnice županijskih lučkih uprava Primorsko-goranske županije

Opatija je doživjela još jednu večer za pamćenje, zahvaljujući sjajnom koncertu „Va dihe mora“ koji se održao u ispunjenom Centru Gervais.

Ispunjenom ne samo publikom već i pozitivnom energijom, a posebnost koncerta je bila i humanitarna nota te je ta sinergija rezultirala jedinstvenom emotivnom večeri. „Va dihe mora“ se održao u organizaciji Primorsko-goranske županije i osam županijskih lučkih uprava Primorsko – goranske županije, koje ove godine slave 25 godina djelovanja, a program je obuhvaćao mikovske skladbe jer ove godine naš MIK slavi 60. rođendan.

Sve skladbe, osim one prve, „Primorski porti“ kojom je otvoren koncert, a nju su zajedno izveli Joso Butorac i ravnatelji županijskih lučkih uprava PGŽ, što je bio doista nesvakidašnji trenutak, ali i sjajan uvod u izvrsnu večer na početku koje su okupljene pozdravili Predsjednik zajednice lučkih uprava PGŽ Mario Kružić te župan Primorsko – goranske županije Zlatko Komadina. Obojica su izrazili zadovoljstvo organizacijom koncerta koji je imao humanitarni karakter, jer će se prihod od ulaznica donirati Centru za rehabilitaciju „Fortica“ u Kraljevici, domu socijalne skrbi za pružanje socijalnih usluga djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.

Kroz glazbenu večer prepunu emocija maestralno je sve zajedno vodio nadahnuti Mario Lipovšek Battifiaca, a na pozornici su zapjevali Damir Kedžo, ženska klapa Luka, Joso Butorac, Martina Majerle, Vivien Galletta, Voljen Grbac, Tamara Brusić, klapa Tić, Melanija, Katja Budimčić Sabljar, Duško Jeličić Dule, a zapjevao je i sam voditelj Mario.

Glazbeno su izvođače podržali Mladen Žmak, Andrej Baša, Robert Grubišić te Andrej Babić, a nezahvalno je uopće procijeniti kojeg su izvođača gledatelji više pozdravili pljeskom, jer bila je to večer u kojoj su svi bili pobjednici. Smijalo se, pjevalo i plakalo u tih skoro dva sata programa i svakako treba pohvaliti publiku koja je oduševila i same izvođače.

Nakon „Prošeći se z manun po Kvarneru“, skladbe koju su, kao posljednju ove večeri, izveli svi izvođači zajedno, publika i izvođači su se nastavili družiti u foajeu centra te se taj čarobni spoj nastavio u kasnu večer. Bila je to doista jedinstvena opatijska večer koju bi, prema komentarima i publike i izvođača, vrijedilo ponoviti.

Photo: Foto Luigi

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari