TRI PREDSTAVE

Opatijski festival organizira sjajan kazališni vikend, evo što nas sve čeka!

Najmlađe će oduševiti Ljepotica i Zvijer, mlade nadahnuti priča o Draženu Petroviću, a odrasle nasmijati aktualna crnohumorna satira o vladi

Festival Opatija vas poziva na kazališni vikend u Centru Gervais na tri predstave za sve generacije!

Kazališno slavlje počinje u petak, 3.5. u 20h uz zagrebačko Kazalište Trešnja i predstavu „Dražen“ čiji je tekst nastao prema stvarnim događajima iz kasnog djetinjstva i adolescencije našeg najboljeg košarkaša – Dražena Petrovića. Dražen je „običan“ dječak koji odrasta sa svim uobičajenim problemima koji prate njegove vršnjake. Uzor mu je stariji brat Aco kojeg prati u stopu, kopira i od njega upija kao spužva. Iako su ih roditelji poslali u glazbenu školu, jedan ulazak u košarkašku dvoranu sve je promijenio. Iako se predstava bavi popularizacijom košarke i sporta općenito, Draženova priča prenosi temeljne ljudske vrijednosti pomaganja i zaštite slabijih, ljubavi, poštenja, zajedništva i prihvaćanja različitosti, te je kao takva namijenjena svima, od 9 godina nadalje.

Sastavljamo vladu! Izraz koji ovih dana i prečesto čujemo, ali ovoga puta radi se o duhovitoj, satiričnoj, nadamo se ne i vizionarskoj predstavi Glumačke družine Histrion. Atraktivnu predstavu o sukobu dvojice prpošnika, Mandatara i Vrhovnika u pokušaju da okupe članove vlade i izbjegnu parlamentarnu krizu pogledajte u subotu, 4.5. u 20h.

Naši najmlađi mogu u nedjelju, 5.5. u 11h uživati u predstavi Teatra Naranča „Ljepotica i Zvijer“ koja slovi za jednu od najljepših bajki Charlesa Perraulta o ljubavi koja transformira čovjeka i otkriva ljepotu na najskrovitijim mjestima.

Ulaznice su dostupne u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici radnim danom od 8 do 15 sati i u Centru Gervais sat vremena prije početka programa, u Rijeci u Dallas Music Shopu, te online na Mojekarte.hr. Cijena ulaznice za predstave „Dražen“ i „Sastavljamo vladu“ iznosi 6 € (s popustom za studente i umirovljenike 5€), a ulaznica za „Ljepoticu i Zvijer“ je 5.50 € (s obiteljskim popustom 4€). Navedene popuste moguće je ostvariti samo na prodajnim mjestima u Opatiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari