NA SJEDNICI

Opatijski gradski vijećnici podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Riječ je o rekonstrukciji  zgrade te izgradnji aneksa od dodatnih 600 kvadrata

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja Primorsko-goranske županije u Opatiji, na lokaciji postojeće zgrade Doma zdravlja na Novoj cesti

Riječ je o rekonstrukciji  zgrade te izgradnji aneksa od dodatnih 600 kvadrata. U zgradi će biti objedinjene usluge Doma zdravlja i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Dom zdravlja PGŽ naručitelj je idejnog rješenja

Rekonstrukcija s dogradnjom, uključujući i troškove izrade projektne dokumentacije, iznosila bi s PDV-om nešto više od 4,1 milijuna EUR. Nositelj investicije bit će Dom zdravlja PGŽ-a.

Grad Opatija će  financirati dio troškova investicije koji premašuju procijenjenu vrijednost od 4,1 milijuna EUR. Obveza Grada je i izgradnja pripadajućeg parkirališta. Isti su projekt na svojoj jučerašnjoj sjednici podržali i članovi Županijske skupštine Primorsko-goranske županije. Radovi će, prema planu, započeti u prvom kvartalu iduće godine.

Gradsko je vijeće dalo suglasnost na provedbu ulaganja u projekt „Uređenje i opremanje dječjeg igrališta Pobri“.

Grad Opatija će putem Laga „Terra Liburna“ prijaviti projekt izgradnje dječjeg igrališta Pobri vrijedan više od 80 tisuća eura. Igralište je namijenjeno djeci u dobi od 3 do 6 godina, bit će postavljene moderne i certificirane sprave, antistres podloga, prilagođen prilaz osobama smanjene pokretljivosti, ozelenjen okoliš. Iznos potpore EU-a i RH je 80 %, a 20 % sredstava osigurat će Grad Opatija.

Uvodi se red u prostoru

Usvojen je i novi Prijedlog Odluke o upravljanju i zaštiti nerazvrstanih cesta na području Grada Opatije.

Donošenjem nove Odluke uvodi se red u prostoru, nakon što je presudom Visokog upravnog suda krajem 2022. godine ukinuta prijašnja odluka zbog navodnog poziva na krivi članak Zakona o cestama, iako nije utvrđena sadržajna suprotnost toga akta sa Zakonom o cestama, kazao je pročelnik UO za komunalni sustav, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Filip Vlah.

Usvojene su redovite godišnje odluke, Odluka o raspoređivanju sredstava za financiranje decentraliziranih funkcija osnovnog školstva za OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“, kao i Odluka o kriterijima financiranja redovite djelatnosti Javne vatrogasne postrojbe Opatija za 2023. godinu.

Gradski su vijećnici potvrdili i raspored sredstava Proračuna Grada Opatije za redovito godišnje financiranje političkih stranaka i nezavisnih vijećnika. Tako će vijećnicima SDP-a ukupno u 2023. pripasti 14.790 EUR, Akciji mladih 5.916 EUR, Uniji Kvarnera, HDZ-u, Kvarnerskoj inicijativi, kao i nezavisnim vijećnicima svakome po 2.958 EUR.

Izmjene u Gradskom vijeću

Nakon što je gradska vijećnica SDP-a Alessandra Selak svoj mandat stavila u mirovanje, prisegu je na vijećničko mjesto jučer položio njen zamjenik Rajko Ukić.

Ujedno, na mjesto predsjednice Komisije za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost jučer je potvrđena Dalia Kanceljak, predsjednikom Uređivačkog savjeta za gradski list „Opatija“ imenovan je Ante Štampalija, a  nova članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova je Sofija Mikjel.

Obzirom da je član Upravnog vijeća Gradske knjižnice i čitaonice “Rikard Katalinić Jeretov” Robert Kurelić podnio ostavku na funkciju, na nju je imenovama Klara Rabenseifner Miljević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari