Opatijski orkestar će i ove godine obilježiti Advent djelima velikih romantičara

Opatijski će advent i ove godine biti obogaćen Božićnim koncertom koji će OKO (Opatijski komorni orkestar) pokloniti građanima svoga grada. Ovog puta su OKO-vci odabrali poznatu Elgarovu Serenadu za gudače op. 20, kao i Dvije nordijske melodije Edvarda Griega.

Obje skladbe na vrlo karakterističan i nadasve originalan način svojom pomalo atipičnom harmonijskom ekspresivnošću dočaravaju pomalo odmaknut britanski, odnosno skandinavski glazbeni jezik u odnosu na onaj kontinentalni.

 

Nevjerojatna harmonijska inventivnost i muzička spontanost Griega, kao i osebujna orkestracija Elgara, će se uz melodije Amerikanca Barbera i njegovog poznatog Adagia, kao i jednog od najvećih europskih skladatelja današnjice, Estonca Arva Pärta zvukovno materijalizirati u savršenom akustičnom Seidlovom prostoru crkve Navještenja Blažene Djevice Marije (Rakovčeva 24) i odvesti Opatijce na još jedno osebujno glazbeno putovanje. 

Opatijski komorni orkestar i njegov voditelj, Damir Smerdel će u nedjelju, 15. prosinca u 19 sati, ovom glazbenom svečanosti uveličati i ovogodišnji opatijski advent, a ulaz je slobodan.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari