ODLIČNI REZULTATI

Općina Čavle i ove godine financira 75% iznosa priprema za državnu maturu

Općina Čavle i ove godine će, nakon uspješno pokrenutog programa lani, subvencionirati trošak pripreme za državnu maturu.

„Motivirani dobrim prošlogodišnjim odazivom i odličnim rezultatima polaznika, odlučili smo i ove školske godine pružiti našim maturantima s područja općine Čavle financijsku pomoć za što bolju pripremu ovog, za njih važnog završnog ispita, te im i na taj način biti podrška u daljnjem obrazovanju i životu. Želimo im pomoći da sa što boljim ocjenama polože državnu maturu, upišu željeni fakultet i tako ostvare svoje snove“, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

Cijena ovog programa iznosi 292 eura, no maturanti i njihovi roditelji moraju izdvojiti iznos od 73 eura. Naime, ostatak do pune cijene koštanja subvencionira Općina Čavle. Za svakog maturanta riječ je o iznosu subvencije od 219 eura. Praktički, 25 posto iznosa plaća maturant, a ostatak Općina Čavle.

Projekt se provodi u suradnji s online platformom za poduke Škola u Oblacima.

Na program priprema za državnu maturu u trajanju od 36 sati iz matematike, hrvatskog i engleskog jezika mogu se prijaviti svi maturanti s prebivalištem na području općine Čavle. Prijave su otvorene do 1. travnja 2023. godine. Pripreme za maturu provodit će se vikendima tijekom travnja i svibnja.

Satovi će se održavati online, potpuno interaktivno, a rad će biti organiziran u malim grupama s do maksimalno pet učenika i profesorom. Na taj način omogućit će se individualizirani pristup, kako bi što bolje zadovoljili individualne potrebe polaznika.

Više informacija o prijavama i programu nalazi se na službenim stranicama Općine Čavle i Škole u oblacima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari