VELIKU USPJEH

Općina Čavle novčano nagradila prvakinje Hrvatske iz kluba ”Škola boćanja Čavle”

Ulaganje u mlade i sport uvijek se isplati- Čavle su ponosne na državne prvakinje u boćanju

„Čestitke djevojke! Ponosni smo na vas i vaše uspjehe. Uvijek ćemo vas pratiti i pomagati vam te stvarati najbolje uvjete za vaš rad jer vi ste ponos naše općine. Čestitam vam na šestom naslovu prvakinja Hrvatske“, rekla je načelnica Općina Čavle Ivana Cvitan Polić na primanju za državne prvakinje ženskog boćanja. Bila je to prilika za razgovor, čestitke, cvijeće i čokolade, ali i financijsku nagradu u iznosu od 4 tisuće kuna.

Klub Škola boćanja Čavle djeluje tek jedanaest godina, a već iza sebe ima šest titula prvakinja Hrvatske. Ponos je tim veći što se u klubu natječu djevojke proizašle iz njihovog vlastitog omladinskog pogona, bez akvizicija izvana.

„Jedanaest godina ulažemo u našu mladost. Tim je naše zadovoljstvo veće, nemamo plaćenih „uvoznih“ igračica, sve su ovo boćarice koje smo sami stvorili. To je dokaz da, ako se radu posvetiš kako treba, rezultati neće izostati“, rekao je trener kluba ŠB Čavle Dean Klarić.

Klub Škola boćanja Čavle pet puta je u nizu osvojio državno prvenstvo, a ovaj šesti naslov stigao je u općinu Čavle ponovno nakon tri godine. Ovaj klub najtrofejniji je klub u općini Čavle.

Trener Dean Klarić istaknuo je da ovakvi rezultati ne bi bili mogući bez entuzijazma, ljubavi prema boćanju, podrške roditelja i obitelji igračica te Općine Čavle koja ih prati i sufinancira.

„Imamo fantastične uvjete. Naš Boćarski dom Hrastenica pruža nam idealne uvjete na kojima nam mnogi zavide. Samo hladni pogon kluba godišnje košta oko 30 tisuća kuna i to bez Općine Čavle ne bi mogli financirati. Riječ je samo o režijama, organizaciji utakmica, angažiranju sudaca, odlazaka na gostujuće utakmice i slično“, rekao je Dean Klarić.   

Klub čine iskusne etablirane boćarice Nikol Marelja Bošnjak, Carrolina Bajrić, Marina Svetić i Ira Nimčević te mlađe zvijezde boćarskog sporta Ema Maršanić, Roberta Petrović, Dora Fućak, Jenisej Burić, Mia Burić, Wendy Vukelić, Dorotea Margan, Rinora Cocaj, Nika Matijević, Dorotea Maršanić, Mia Kovačević i Lorna Žagar.

„Tri boćarice, Nikol Marelja Bošnjak, Marina Svetić i Ira Nimčević školuju se za trenerice, tako da je i budućnost ovog sporta zagarantirana, a zbog dobrog rada i velikih uspjeha, osim iz Grobnišćine, priključuju nam se i mlade djevojčice iz Pašca, Marinića i Rujevice. To je dokaz da je klub Škola boćanja postao centar izvrsnosti“, rekao je Klarić.

Trener Dean Klarić zahvalio se Općini Čavle na novčanoj nagradi te se još jednom zahvalio i Udruženju malih trgovaca 051 Rijeka koji su im prije nekoliko dana uručili donaciju od tisuću eura.

Pred boćaricama, kako u klubu tako i u reprezentaciji, je aktivno ljeto bez puno odmora. Naime, trener kluba je ujedno i izbornik hrvatske ženske seniorske boćarske reprezentacije. Carrolina Bajrić tako u lipnju odlazi na Mediteranske igre u Alžiru, a istaknimo još i Kup europskih prvakinja s osam najboljih ekipa Europe (među kojima je i klub Škola Boćanja Čavle) koji će se održati u talijanskoj Aosti u listopadu. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari