EVO DETALJA ODLUKE

Općina Kostrena dodjeljuje novčanu potporu mlađim osobama od 30 godina s teškoćama u razvoju

Općinsko vijeće donijelo je Odluku o izmjeni Odluke o dodatnoj zdravstvenoj skrbi na području Općine Kostrena kojom se mijenja dosadašnje pravo na pomoć djeci oboljeloj od kroničnih bolesti i djeci s teškoćama u razvoju i proširuje na dodatnu skupinu korisnika.

Spomenutom izmjenom Odluke koja je stupila na snagu 15. ožujka 2024. godine, pravo na mjesečnu novčanu potporu od sada ostvaruju i mlađe osobe do završene 30. godine života s teškoćama u razvoju, kojima je utvrđen stupanj 3. ili 4. težine invaliditeta – oštećenja funkcionalnih sposobnosti prema propisima o vještačenju i metodologijama vještačenja.

Općina Kostrena je u srpnju 2023. godine povećala iznose mjesečnih potpora za navedenu kategoriju osoba te one sada za djecu i mlađe osobe s utvrđenim stupnjem 4 težine invaliditeta iznose 80 eura, dok za djecu i mlađe osobe s utvrđenim stupnjem 3 težine invaliditeta iznose 50 eura.

Također, djeci i mlađim osobama s teškoćama u razvoju koja redovito sudjeluju u programima odgojno-obrazovnih ustanova ili drugih obrazovno-terapijskih neprofitnih organizacija, Općina Kostrena financirat će trošak javnog prijevoza u periodu sudjelovanja u takvim programima, pod uvjetom da to pravo ne ostvaruju po nekoj drugoj osnovi.

Sve informacije o načinu ostvarivanja prava na novčanu potporu i financiranje javnog prijevoza te potrebne obrasce za podnošenje zahtjeva mogu se pronaći ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari