DUHOVITA I AKTUALNA

Kazališna predstava SASTAVLJAMO VLADU! u opatijskom Centru Gervais

Duhovita i više nego aktualna predstava Glumačke družine Histrion o sukobu Predsjedničkih i Banskih dvora

Bliže se novi parlamentarni izbori, država je na rubu kolapsa, javnost traži glave. Vladu očito treba restrukturirati, smanjiti joj broj ministarstva i formirati samo ona imanentna nacionalnom biću, npr. Ministarstvo korupcije, Ministarstvo odgode, Ministarstvo nacionalnog zanosa… Što iskusnom Mandataru ne bi bio nikakav problem, da u državnom Vrhovniku nema tvrdog protivnika. Hoće li u sukobu ta dva prpošnika biti moguće direktno iz redova publike formirati novu vladu ili nas čeka nezapamćena parlamentarna kriza, saznajte u novom cabaretu „Sastavljamo vladu!“ Glumačke družine Histrion koja će se održati u nedjelju, 5. svibnja 2024. s početkom u 20 sati u Centru Gervais u Opatiji.

„Autor predstave Ivan Goran Vitez svojim tekstom udara „ravno u glavu“, a s obzirom na aktualna događanja na političkoj sceni, mislimo da publici svakako treba jedna porcija katarzičnog smijeha koju će nam Histrioni bez sumnje i isporučiti!“ rekao je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj ustanove Festival Opatija.

Najviše političke dužnosnike nadahnuto tumače mladi glumci Marko Hergešić i Bogdan Ilić koji su inspiraciju za svoje likove našli u širokoj plejadi vladajućih, i to ne samo aktualnih, političkih ličnosti. Njihove rečenice obojene su sarkazmom, ironijom i besmislom, i nerijetko su istinite, za što se pobrinulo pero vrhunskog pisca i redatelja Ivana Gorana Viteza. A kako ne bi sve ostalo na zrcaljenju ovih svakodnevnih medijskih eskapada, Vitez je kabaret koncipirao kao krajnje konstruktivan pokušaj sugestije kako bi Vlada RH trebala izgledati tj. od kojih ministarstava biti sastavljena. Svaka sličnost sa stvarnim događajima je slučajna.

Cijena ulaznice iznosi 6 €, a s popustom za studente i umirovljenike 5 €. Popust je moguće ostvariti isključivo na blagajnama Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici i u Centru Gervais. Ulaznice su u prodaji u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert 6A) radnim danom od 8 do 15 sati i u Centru Gervais (Nikole Tesle 5) sat vremena prije početka programa koji se tamo održava, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji i online na www.mojekarte.hr

Na dan programa, blagajna u prizemlju centra Gervais otvorena je sat vremena prije početka održavanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari