BROJNI KOMUNALNI RADOVI

Općina Kostrena mještanima osigurava besplatno i sigurno parkiranje vozila gdje god je moguće izgraditi parkiralište

Mala parkirališta izgrađena su u Perovićima, Maračićima, Plešićima, na Stogircu i na Vrh Martinšiće

S ciljem uvođenja prometnog i komunalnog reda na kostrenskim prometnicama te rješavanja sve većeg problema s parkiranjem, Općina Kostrena odlučila je mještanima osigurati besplatno i sigurno parkiranje vozila izvan prometnica i nogostupa, gdje god za time postoji potreba i ukaže se mogućnost za izgradnju parkirališnog prostora. Osobito u onim dijelovima Kostrene gdje mještani nemaju mogućnost parkiranja na svojim okućnicama ili su u pitanju višestambene zgrade.

Završeno malo parkiralište s pet parkirnih mjesta u Rožmanićima

Nakon izgradnje velikih parkirališta poput onog iznad Svežnja, kod groblja u Sv. Luciji i u Pavekima, mala parkirališta izgrađena su u Perovićima, Maračićima, Plešićima, na Stogircu i na Vrh Martinšiće.

Postavljanjem zaštitne ograde ovih dana završeno je i malo parkiralište s pet parkirnih mjesta u Rožmanićima.

Nastavila su se i ulaganja u sigurnost na prometnicama pa se sustavno na različitim dionicama grade nogostupi za pješake, ovoga puta na Valentinovu i Pavekima.

U tijeku su radovi na uređenju malog pomoćnog igrališta u Žuknici

U tijeku su radovi na uređenju malog pomoćnog igrališta u Žuknici koja je ovog ljeta dobila i novi sportski semafor.

Igralište će dobiti novu travnatu podlogu sa sustavom drenaže, novu zaštitnu ogradu sa zaštitnom oblogom, novu rasvjetu i golove – sve kako bi se povećala sigurnost i poboljšali uvjeti treniranja. Projekt se sufinancira sredstvima Europske unije, tip operacije 7.4.1.

„Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2 Provedba operacija unutar CLLD strategije“. Uz ovo igralište, uskoro bi trebali krenuti i radovi na uređenju školskog košarkaškog igrališta.

Nastavljena i prva faza izgradnje lokalne ceste u Rožićima

Nastavljena je i prva faza projekta izgradnje lokalne ceste s pripadajućom komunalnom infrastrukturom u Rožićima, započeta još 2015. godine kada su izvedeni zemljani radovi i probijena trasa.

Riječ je o dionici nerazvrstane ceste kojom će upravljati Općina Kostrena. U prvoj fazi realizirat će se dionica ceste od 160 m koja će se spajati na Šetalište kostrenskih pomoraca s pripadajućom infrastrukturom. Izgradnju vodovodnog ogranka i sanitarne kanalizacije financirat će KD Vodovod i kanalizacija. U narednim godinama uslijedit će i konačno povezivanje ceste i infrastrukture na cestu Žuknica-Humina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari