PONAŠANJE LJUDI JE KRIVO

Općina Kostrena postavila ograđene spremnike za otpad na lokaciji gdje je učestalo viđena divljač

Ulazak divljih životinja u naseljena područja na žalost više nije ni rijetkost ni novost i s time se gotovo svakodnevno bore brojna mjesta i gradovi, pa tako i Kostrena. Ako ćemo biti iskreni, u pozadini promjene ponašanja divljih životinja je ponašanje nas, ljudi

Od zapuštanja obradivih površina i livada koje preuzimaju šuma i šikara i koje su sve bliže kućama do bacanja otpada, osobito hrane, pa do zalaženja i stvaranja buke u prirodnim staništima divljih životinja. Tome treba pridodati i hranjenje divljih životinja koje se onda udomaće i priviknu na prisutnost čovjeka što najčešće nesretno završi.

“Općina Kostrena je kao institucija poduzela sve što je mogla u cilju kontrole populacije divljači na svojem području kao i u stvaranju preduvjeta za pravilno odlaganje otpada. Zadnji takav primjer je i ograđivanje spremnika za otpad, odnosno izrada boksova i to upravo na parkiralištu Nova voda gdje se ovih dana ponovno učestalo pojavljuju divlje svinje. Spremnike na ovoj lokaciji koriste ugostiteljski objekti u priobalnom pojasu na koje apeliramo da ne ostavljaju otpad izvan napravljenih boksova jer upravo neosigurani otpad i lako dostupna hrana privlači divljač i utječe na njihovu prekobrojnost.

Svi mi koji živimo i radimo u Kostreni svojim ponašanjem možemo pridonijeti čišćem i sigurnijem okolišu!”, poručuju iz Općine Kostrena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari