MJERE POMOĆI

Općina Kostrena raseljenoj djeci iz Ukrajine plaća jaslice, vrtić i prehranu u školi u produženom boravku

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

S ciljem što bržeg uključivanja u odgojno-obrazvoni sustav i tržište rada, Općina Kostrena će raseljenim osobama iz ratom zahvaćene Ukrajine koje borave na području Kostrene financirati troškove boravka djece u jaslicama i vrtiću kao i marende i prehranu u učenicima osnovnih škola u produženom boravku te snositi troškove javnog prijevoza osobama koje pronađu zaposlenje na području grada Rijeke i riječkog prstena.

Na području Kostrene trenutno boravi 20 osoba iz Ukrajine. Jedno dijete upisano je u Dječji vrtić ,,Zlatna ribica”, a četvero djece u Osnovnu školu Kostrena.

VIDEO DANA:

Osobe u statusu stranaca s privremenom zaštitom koje imaju privremeno boravište na području Kostrene, moraju biti evidentirane pri Policijskoj upravi Primorsko-goranskoj, a prava iz Odluke Općine Kostrena o dodjeli prava iz socijalne skrbi mogu ostvarati na osobni zahtjev uz predočenje iskaznice stranca pod privremenom zaštitom i potvrdom o upisu u odgojno- obrazovnu ustanovu, odnosno potvrdu o zaposlenju za sufinancirenje troškova prijevoza.

Zahtjevi s preslikama ostale potrebne dokumentacije mogu se podnijeti e-mailom na kostrena@kostrena.hr te dostaviti osobno ili putem pošte na adresu Općine Kostrena Sv. Lucija 38, 51 221 Kostrena

Obrasci zahtjeva se nalaze na poveznici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari