POGODNOSTI I POTPORE ZA DJECU

Općina Kostrena svojim osnovnoškolcima osigurava sav dodatni obrazovni materijal

Kostrena je općina s najviše visokoobrazovanih stanovnika, a koliko je u Kostreni obrazovanje važno govore i podatci o iznadprosječnim proračunskim ulaganjima upravo u obrazovanje. Čitav je niz pogodnosti i potpora za kostrensku djecu i mlade, od vrtićke dobi pa do završetka obrazovanja

U školskoj godini 2023./2024. Općina Kostrena će svojim osnovnoškolcima koji imaju prebivalište na području Kostrene osigurati sav dodatni obrazovni materijal koji uključuje komplet radnih bilježnica prema popisu škole, likovnu mapu, geografski atlas i kutiju za tehničku kulturu koje bi inače roditelji morali sami financirati, a u ovom slučaju Općina će im refundirati sredstva za navedene obrazovne materijale.

Roditeljima kostrenskih učenika tako preostaje kupnja školskih torbi, bilježnica i pisaćeg pribora, a ukoliko je riječ o prvašićima, u tom slučaju će im i ovaj trošak biti značajno umanjen poklon bonom vrijednim 40 eura (300 kuna) koji Općina daruje svim prvašićima. Popis obrazovnog materijala za obvezne i izborne predmete koji će se koristiti u razrednoj i predmetnoj nastavi objavljen je na mrežnoj stranici OŠ Kostrena

Zahtjeve za refundaciju troškova roditelji će moći predati Upravnom odjelu za opće, pravne poslove i lokalnu samoupravu u Općini Kostrena, od 21. kolovoza do 30. rujna 2023. uz obavezno prilaganje izvornika računa kao dokaza o kupljenom obrazovnom materijalu. Refundacija troškova moći će se ostvariti isključivo za navedene obrazovne materijale, odnosno radne bilježnice, geografski atlas, likovnu mapu i kutiju za tehničku kulturu navedene u popisu. 
Ovo pravo ostvaruju i učenici koji imaju prebivalište na području Općine Kostrena, ali su upisani u osnovnu školu izvan Kostrene, uz uvjet da roditelji dostave potvrdu o upisu u školu za školsku godinu 2023./2024.

Planirano je da se od slijedeće godine roditelji u potpunosti rasterete brige oko nabavljanja dodatnog obrazovnog materijala koji će ubuduće učenici preuzimati u školi zajedno s udžbenicima. Općina Kostrena već dugi niz godina učenicima osigurava i besplatan prijevoz školskim autobusom. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari