LOVRAN KAO ATRAKTIVNA DESTINACIJA

Općina Lovran i LRH partneri: ulaganjima u kamp, plažu, hotele i novu garažu u centru, Lovran postaje atraktivna destinacija na Kvarneru

Načelnik Općine Lovran Bojan Simonič i predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela Vladimir Bošnjak današnjim sastankom uspostavili su partnerski odnos i odlučili zajedničkim snagama pokrenuti projekte koji će unaprijediti ponudu Lovrana i pretvoriti ga u destinaciju poželjnu tijekom cijele godine.

Obje strane složile su se kako je u ovoj izazovnoj godini jedna od najvažnijih stvari zadržati sve postojeće zaposlenike u turističkom sektoru jer oni su temelj za izgradnju i unaprjeđenje destinacije.

Načelnik Općine Lovran Bojan Simonič iskazao je zadovoljstvo zbog ove iznimno važne suradnje za razvoj turističke destinacije Lovrana te istaknuo da su planirani projekti logičan slijed uspješnog investicijskog ciklusa Općine Lovran, koji će zajedno s dosad učinjenim, Lovran približiti njezinom punom turističkom potencijalu, od kojeg će zasigurno, pored lokalnog stanovništva, koristi imati i turizam u regiji.

„Naši zaposlenici naša su najveća vrijednost i zajedno s njima obogatit ćemo ponudu Lovrana i podići ovu destinaciju na višu razinu. Ulaganjem u destinacijski marketing i razvojem specifičnih turističkih proizvoda i programa želimo promovirati kvalitete koje ovdje postoje već godinama, a to su mirno područje, zeleno okruženje, mediteranska klima, prekrasne plaže i brojne mogućnosti za sportske aktivnosti. Cilj nam je osigurati još veću kvalitetu i visok standard kako bi privukli što veći broj posjetitelja na ovo područje“, izjavio je predsjednik Uprave LRH Vladimir Bošnjak.

Na sastanku se razgovaralo o nedostatku parkirnih mjesta, posebice u ljetnim mjesecima kada je sezona na vrhuncu. Kao moguće rješenje istaknuta je izgradnja nove garaže u centru Općine uz podršku LRH.

LRH je najavio ulaganja i planove za podizanje kategorije smještaja u kampu Medveja, što će donijeti dodatnu vrijednost cijeloj destinaciji. Općina Lovran aktivno će se uključiti u ovaj projekt i surađivati s LRH na uređenju plaže za pse, ali i rješavanju dodatnih parkirnih mjesta za vanjske korisnike plaže u Medveji.

Među značajnijim projektima istaknuti su i obnova Hotela Danica koja je u visokom stupnju pripremljenosti te obnova Hotela Bristol. Predsjednik Uprave LRH naglasio je i interes filmske industrije koja je iskazala želju za dolaskom na područje Kvarnera te je zaključeno da se svojim prirodnim bogatstvima Lovran može promovirati kao filmska destinacija i da to svakako treba iskoristiti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari