50% SUFINANCIRAANJA

Općina Omišalj sufinancira postupak medicinski potpomognute oplodnje

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Općinsko vijeće Općine Omišalj na prijedlog načelnice Mirele Ahmetović na sjednici održanoj 6. prosinca 2023. godine donijelo je Odluku o sufinanciranju troškova medicinski potpomognute oplodnje i to u iznosu od 50% ukupnih troškova postupka, a najviše do 4.000,00 eura po postupku i to neovisno da li je postupak proveden u ovlaštenoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Hrvatskoj ili u inozemstvu.

Općina Omišalj sufinancirat će troškove za najviše dva pokušaja medicinski potpomognute oplodnje u kalendarskoj godini i to: (1) troškove usluga medicinski potpomognute oplodnje sukladno cjeniku ovlaštene zdravstvene ustanove za provođenje navedenog postupka, (2) troškove pregleda liječnika specijalista ginekologije vezanih uz postupak i (3) troškove propisanih lijekova koji su vezani uz postupak.

Pravo na sufinanciranje ostvaruje stanovnik općine Omišalj koji ima neprekidno prebivalište na području općine Omišalj najmanje jednu godinu prije podnošenja zahtjeva, a bračni/izvanbračni drug u trenutku podnošenja zahtjeva, uz uvjet da se postupak provodi u ovlaštenoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Hrvatskoj ili u inozemstvu.

Općina Omišalj ovime je stala uz bok drugim jedinicama lokalne samouprave kao što su Gradovi Kastav i Umag koje već provode istu pronatalitetnu mjeru. Uz naknade za novorođenu i posvojenu djecu, Općina Omišalj osigurala je sredstva potpore mladim obiteljima s ciljem stvaranja još bolje demografske slike i pružanja podrške obiteljima koji do prinova ne mogu doći prirodnim putem.

Odluka je dostupna na poveznici: http://www.sn.pgz.hr/default.asp?Link=odluke&id=47153

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari