Općina Viškovo i Autotrolej dogovorili novi, korigirani vozni red za linije 11, 19, 20 i 21

“Posebno smo uzeli u obzir pritužbe mještana”, ističu iz Općine Viškovo

Nakon intenzivnih pregovora s Komunalnim društvom Autotrolej, Općina Viškovo uspjela je korigirati vozni red koji je stupio na snagu 7. siječnja 2020. godine.

Naime, nakon stupanja na snagu novog voznog reda KD-a Autotrolej, Općina Viškovo je različitim komunikacijskim kanalima zaprimila niz pritužbi mještana, a vezano za ukidanje pojedinih polazaka, poglavito na liniji 11 koja povezuje Rijeku, Saršone i Gariće.

„Posebno smo uzeli u obzir pritužbe mještana koji su imali manje više istovjetne zahtjeve, a vezano uz ukinute polaske na linijama 11 i 21. Napominjemo da će vraćanje većeg dijela ukinutih polazaka rezultirati povećanjem subvencije za dodatnih 80 tisuća kuna. Subvenciju Općina Viškovo kao jedan od suvlasnika plaća za obavljanje javnog linijskog prijevoza na svom području. S osnovne subvencije od 2,7 milijuna kuna došli smo na gotovo 3,6 milijuna.

Budući da su nam mještanke i mještani na prvom mjestu iznaći ćemo nova financijska sredstva kao što smo to i učinili početkom godine kada smo prihvatili prijedlog Skupštine KD-a Autotrolej o povećanju godišnje subvencije za gotovo milijun kuna“, rekla je načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.

Novi vozni red stupa na snagu 22. siječnja 2020. godine a možete ih pogledati OVDJE i OVDJE.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari