OSIGURANO 700 TISUĆA KUNA

Općina Viškovo objavila natječaje za javne potrebe u kulturi i ostalim društvenim područjima

Foto: Riportal

Općina Viškovo je za javne potrebe u kulturi i ostalim društvenim područjima osigurala više od 700 tisuća kuna

Općina Viškovo objavila je javne natječaje za predlaganje programa/projekata javnih potreba u kulturi i ostalim društvenim područjima za 2021. godinu.

Što se tiče javnih potreba u kulturi, u proračunu za 2021. godinu osigurano je 435.000,00 kuna.

Općina poziva fizičke i pravne osobe (ustanove, udruge, klubove i organizacije) koje su programski usmjerene na rad u području kulture da se prijave na financijsku podršku programima/projektima koji doprinose razvoju kulture na području Općine Viškovo.

Mogu se prijaviti programi/projekti koji doprinose razvoju kulture i to naročito oni koji potiču i unaprjeđuju kulturno-umjetnički amaterizam, istraživanje i promicanje vrijednosti kulturne, prirodne i povijesne baštine Općine Viškovo kroz izdavačku djelatnost, koji su usmjereni njegovanju kulture nacionalnih manjina te zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.

Općina će poticati i manifestacije kojima se potiče afirmacija kulturnog identiteta Općine te njegovanje čakavskog izričaja, običaja i folklora Halubja te programe u izložbenoj, glazbenoj i glazbeno-scenskoj djelatnosti kao i programe u izložbenoj djelatnosti i likovnim umjetnostima.

Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu/projektu je 5.000,00 kuna, a najveći iznos po pojedinom projektu je 10.000,00  kuna. Po ovom Javnom pozivu, Općina Viškovo ne sufinancira već isključivo financira iznos traženih financijskih sredstava od Općine Viškovo po prihvaćenim programima/projektima.

Tekst natječaja s uputama za prijavitelje i svim potrebnim obrascima dostupan je na općinskim web stranicama na sljedećoj poveznici https://opcina-viskovo.hr/pocetna/javni-natjecaji-za-financiranje-javnih-potreba-opcine-viskovo-za-2021-godinu.

Rok za podnošenja prijedloga projekata/programa je 15. studeni 2021. godine.

Objavljen je i Javni natječaj za predlaganje programa/projekata javnih potreba iz ostalih društvenih područja Općine Viškovo za 2021. godinu u kojem Općina Viškovo poziva ustanove, te fizičke i pravne osobe koje obavljaju djelatnost iz socijalne skrbi, zdravstva, školstva, udruge koje se bave tradicijskim obrtima, udruge od posebnog značaja i udruge koje se bave zaštitom potrošača koje su programski usmjerene na ostala društvena područja da se prijave na financijsku podršku programima/projektima koji doprinose razvoju ostalih društvenih područja Općine Viškovo.

Mogu se prijaviti programi/projekti koji doprinose razvoju ostalih društvenih područja i to posebno oni koji se bave prevencijom i borbom protiv raznih oblika ovisnosti, poboljšanjem uvjeta skrbi o djeci predškolske i školske dobi kroz razne aktivnosti (radionice, predavanja, tečajevi i ostale aktivnosti), programima osoba treće životne dobi te programima udruga proizašlih iz Domovinskog rata i NOB-a i humanitarnih udruga.

Općina potiče i projekte i programe koji uključuju brigu o osobama s invaliditetom i osoba s posebnim potrebama, programe zdravstvene, savjetodavne i psihološke pomoći djeci, bolesnicima i njihovim obiteljima, programima njegovanja tradicijskih obrta i obrtništva te programe zaštite potrošača.

Za programe iz ostalih društvenih područja Općina je osigurala 279.000,00 kuna.

Najveći iznos odnosno 84.000,00 kuna planiran je za poboljšanje uvjeta skrbi o djeci školske dobi kroz razne aktivnosti. I ovaj je natječaj otvoren do 15. studenog 2021. godine, a tekst s uputama za prijavitelje je dostupan na sljedećoj poveznici https://opcina-viskovo.hr/pocetna/javni-natjecaji-za-financiranje-javnih-potreba-opcine-viskovo-za-2021-godinu.

Sva pitanja vezana uz oba poziva mogu se postaviti elektroničkim putem na e-mail elena.grguric@opcina-viskovo.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views