PRATITE ONLINE

U petak se u riječkom KBC-u obilježava Dan crvenih haljina; Saznajte sve o rizicima moždanog i srčanog udara kod žena

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Klinika za neurologiju KBC-a Rijeka i Katedra za neurologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, i ove se godine priključuju obilježavanju Dana crvenih haljina.

S obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju, ove se godine provođenje preventivnih djelatnosti usmjerilo na digitalne platforme.

U petak, 5. veljače od 12 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održat će se edukativna predavanja koja možete pratiti u streamu na web-stranicama KBC-a Rijeka i Grada Rijeke.

Dan crvenih haljina je akcija koju su pokrenuli u SAD-u radi podizanja svjesnosti o rizicima i specifičnostima moždanog i srčanog udara kod žena. Edukacijama i utjecajem na osvješćivanje rizika moždanog udara na žene te promjenom životnih navika smanjena je smrtnost žena od moždanog i srčanog udara za 30 %.

Ova se zdravstveno-edukativna akcija održava treću godinu zaredom, s ciljem podizanja svijesti o rizicima žena za moždani udar. Važno je upozoriti na ozbiljne posljedice zanemarivanja simptoma i potrebu promjene načina života, biti svjestan čimbenika rizika te poduzeti odgovarajuće mjere koje smanjuju šanse za nastanak moždanog udara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari