STIPENDIRANJE

Općina Viškovo osigurala milijun kuna za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente

Foto: M.L./Riportal

Općina Viškovo objavila je natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku odnosno akademsku godinu 2021./2022. Natječaj s pripadajućim obrascima dostupan je na mrežnim stranicama Općine Viškovo na www.opcina-viskovo.hr. Prijave na natječaj primaju se do 29. listopada ove godine. Stipendije se dodjeljuju učenicima srednjih škola te studentima koji studiraju na fakultetima u sklopu Sveučilišta u Rijeci ili izvan njega.

„Općina Viškovo je svake godine do sada u proračunu osigurala potreban iznos za sve redovne studente i učenike srednjih škola koji ispune kriterij izvrsnosti odnosno prosjek od 4,50 te nekoliko formalnih uvjeta. Po tome i nadalje ostajemo jedna od rijetkih hrvatskih općina koja ne ograničava broj stipendija nego na nju imaju pravo svi izvrsni učenici i studenti. Sretna sam i ponosna što broj izvrsnih učenika i studenata svake godine raste pa smo tako ove godine u proračunu za poticanje izvrsnosti osigurali gotovo pola milijuna kuna. Za mlade učenike i studente koji marljivo uče, trude se i ulažu u sebe, svoje znanje i svoju, ali i našu budućnost, uvijek ćemo naći adekvatna sredstva“, ističe načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.

skolski pribor

Treću godinu u nizu Općina Viškovo osigurala je u proračunu i sredstva za financiranje radnih bilježnica za učenike s područja Viškova koji pohađaju osnovnu školu. Za nabavu radnih bilježnica Općina Viškovo osigurala je 550 tisuća kuna u proračunu. Općina će financirati nabavu radnih bilježnica za učenike osnovnih škola u visini vrijednosti stvarnih izdataka nabave radnih bilježnica i to uplatom iznosa na transakcijski račun roditelja odnosno skrbnika. Što se tiče školske godine 2021./2022., prijave za sufinanciranje nabave radnih bilježnica se primaju od 1. listopada do 31. prosinca ove godine. Zahtjev sa svim informacijama dostupan je na mrežnim stranicama Općine Viškovo na www.opcina-viskovo.hr. Jedan od najvažnijih uvjeta za odobravanje zahtjeva za sufinanciranje jest da roditelji obavezno sačuvaju račun prilikom kupnje.

„Kroz financiranje nabave radnih bilježnica još jednom konkretno dokazujemo da su nam djeca visoko na listi prioriteta. Općina Viškovo je s osiguravanjem besplatnih udžbenika počela još 2014. godine, puno prije nego je to na sebe preuzela država, a financiranjem nabave radnih bilježnica podižemo standard roditelja čime se podiže i kvaliteta života mještana naše općine. Osim udžbenika i radnih bilježnica, Općina Viškovo sukladno Odluci o socijalnoj skrbi u cijelosti financira i produženi te cjelodnevni boravak u osnovnim školama, prijevoz učenika, marendu, te kupnju drugih obrazovnih materijala. Svake godine osiguravamo i sredstva za nagrađivanje odličnih učenika te učenika generacije za što smo ove godine osigurali 60 tisuća kuna“, izjavila je načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views