NOVI PODACI

U cijeloj PGŽ zaraženo nešto manje od 700 ljudi; Smanjen broj hospitaliziranih pacijenata

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

 U PGŽ je danas 95 novooboljelih osoba, a 68 ih je ozdravilo.

Broj aktivnih slučajeva na području Županije iznosi 692.

64 novooboljele osobe su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 11 iz GK, 8 iz Crikveničko-vinodolske regije, 7 sa Krka i 5 sa Liburnijskog područja.

Najviše novooboljelih osoba je u skupini radno aktivnih stanovnika 47 te među mlađim dobnim skupinama 31, a 17 je oboljelih osoba starijih od 65 godina.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1045 uzoraka briseva, što znači kako je udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka porastao u odnosu na jučer i dosada je najviše zabilježeni udio tijekom 4. vala bolesti u PGŽ, a iznosi 9.09%.

Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas značajnije smanjen i to za 5 osoba u odnosu na jučer te iznosi 25 pacijenata.

U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi 5 pacijenata, jednako kao i jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana od posljedica COVID-19 bolesti nije bilo preminulih osoba.

Ukupno je tijekom 4 vala epidemije do danas u PGŽ umrlo 19 osoba od čega su 4 bile cijepljene osobe.

Udio hospitaliziranih od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva se zbog nastavka rasta broja aktivnih slučajeva te pada broja hospitaliziranih osoba nešto smanjio i iznosi 3.61%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari