OTIŠAO U VJEČNOST

Orlando Rivetti, legenda riječkog i hrvatskog sportskog novinarstva preminuo u 69. godini

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Godine 2012. proslavljeni Orlando Rivetti dobio je nagradu za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara

U 69. godini napustio nas je jedan od najpoznatijih i najuglednijih hrvatskih sportskih novinara Orlando Rivetti.

Legenda riječkog sportskog novinarstva bio je dugogodišnji kolumnist Novog lista i prava legenda sportskih zbivanja u Hrvatskoj, ali i šire.

Također je bio suradnik u Jutarnjem listu i Sportskim novostima, a bio je i voditelj popularne emisije na riječkom Kanalu Ri koja se emitirala u više od 400 epizoda.

Orlandov potpuno originalan i osebujan način pisanja privlačio je desetljećima ljubitelje sporta njegovim osvrtima i analizama sportskih  susreta i zbivanja u sportu uopće, a samim time popularizirao je i sport uopće.

Njegova biografija vrvi susretima s mnogima od najvećih nogometaša, trenera i sportaša uopće unatrag više desetljeća, a s mnogima je objavio i jedinstvene intervjue u kojima je zalazio u teme puno dublje od samog sporta i može ih se smatrati i svojevrsnim kronikama društva i epohe.

Britka stila i uzbudljivih teza, često otkrivajući ono što je u pozadini nekog sportskog susreta ili događaja, njegovi tekstovi desetljećima su “hranili” ljubitelje sporta, posebno nogometa. Orlandov odlazak ostavit će veliku prazninu u hrvatskom sportskom novinarstvu.

Godine 2012. dobio je nagradu za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara HND-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari