MNOŠTVO VOLONTERSKIH AKCIJA

OŠ Eugen Kumičić dobitnik nagrade Školski volonterski klub 2020.!

Foto: Rijeka

Ove je godine Volonterski centar Udruge za razvoj civilnog društva SMART u suradnji s Gradom Rijekom i Primorsko-goranskom županijom Osnovnoj školi Eugen Kumičić Rijeka školi dodijelio nagradu Školski volonterski klub 2020.

Vrijednosti volontiranja i odgoja za volontiranje već su godinama jedna od odrednica kulture Osnovne škole Eugen Kumičić Rijeka te su kao takve prepoznate na lokalnoj, pa i na nacionalnoj razini. Osnovna škola Eugen Kumičić tijekom svoga djelovanja uključivala se u brojne projekte lokalne zajednice i udruga, osobito one usmjerene na promicanje tolerancije, multikulturalnosti, prava na različitost i osnaživanje aktivnog građanstva.

Učenici volonteri kroz školski volonterski klub sudjeluju u volonterskim akcija različitog karaktera. Neke od tih akcija su organizirane unutar škole a primjer je volonterska skupina Mali veliki učitelji gdje stariji učenici čitaju mlađima i tako doprinose razvijanju njihovih čitalačkih vještina. Ostale volonterske akcije su provedene u suradnji s Domom za odrasle osobe Turnić, Socijalnom samoposlugom u Rijeci, Dječjim vrtićem Krnjevo, Društvom za zaštitu životinja iz Rijeke, Caritasom i Caritasovim domom Sv.Ana te Rijeka 21-udrugom za sindrom Down.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views