EVO KAKO JE BILO

OŠ Kostrena proslavila 17. obljetnicu i početak rada podružnice Regionalnog znanstvenog centra Jadranske Hrvatske

Osnovna škola Kostrena proslavila je svoj 17. rođendan. U društvu brojnih uzvanika i prijatelja škole, resorna pročelnica Edita Stilin uputila je čestitke školi na velikom jubileju, ali i otvaranju STEM kabineta u okviru EU projekta Regionalnog znanstvenog centra Jadranske Hrvatske.

“Zahvaljujući ovom projektu i suradnji, kostrenska škola je dobila opremu u vrijednosti od gotovo 100 tisuća eura. Naš je cilj nastaviti daljnju suradnju i rado bismo se uključili u izradu kurikuluma za darovite učenike, da u budućnosti budemo važan dio ovog centra izvrsnosti, a jednog dana vjerujem da ćemo i mi u PGŽ-u imati svoje centre izvrsnosti”, poručila je Stilin.

Projekt Regionalnog znanstvenog centra je namijenjen učenicima i odgojnim djelatnicima osnovnih škola, s posebnim fokusom na darovite, visoko motivirane učenike te one s poteškoćama. Kroz edukacije, studijska putovanja, ljetne škole i smotre, projekt će poboljšati STEM, IKT i poduzetničke vještine učenika i odgojnih djelatnika.

Projekt je dio programa koje vodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i čiji je osnovni cilj jačanje STEM vještina u osnovnim školama. Jedan od ključnih ciljeva ovog projekta je ojačati kapacitete osnovnih škola u Splitsko-dalmatinskoj i Ličko-senjskoj županiji i ustanovama partnerima.

Glavni nositelj projekta je Splitsko-dalmatinska županija, a partneri su Ličko-senjska županija, Grad Gospić, Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split, International Development Norway (IDN), Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu, Visoko učilište Algebra, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja i Javna ustanova Razvojna agencija LSŽ LIRA i Osnovna škola Kostrena, kao jedina iz naše županije.

Jadranski RZC većim dijelom financirala je Kraljevina Norveška preko programa Europskog gospodarskog prostora (EGP) za razdoblje od 2014 – 2021. godine.

Ovim projektom OŠ Kostrena je zaokružila opremanje svih učionica interaktivnim pločama. Hol je u potpunosti uređen i opremljen suvremenom IKT opremom i namještajem, zahvaljujući osnivaču PGŽ-u stvorene su mogućnosti za poučavanje u manjim skupinama, a Općina Kostrena osigurala je sredstva za instalacijsku infrastrukturu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari