OSVANUT ĆE U NOVOM RUHU

Osnovna škola Čavle dobit će novu fasadu; Nakon dogradnje uređuje se i stariji dio!

Općina Čavle krenula je u pripremu za projekt obnove fasade starog dijela zgrade Osnovne škole Čavle i školske sportske dvorane, a što će prema procjenama koštati oko milijun kuna

Planira se izvesti obnova fasade u sustavu ETICS– kombinacija termičke zaštite od kamene vune i završnog silikatnog sloja.

U tijeku je priprema troškovnika i javne nabave, a koju će provoditi OŠ Čavle.

“Izgledom smo htjeli povezati stari i novi dio škole i nadam se da će se svidjeti našim mještanima, a pogotovo osnovnoškolcima, a isto tako da će doći i do uštede u potrošnji energije”, rekla je načelnica Ivana Cvitan Polić.

Naime, nakon obnove Doma kulture, ovo je drugi veliki projekt energetske obnove, a uskoro će se na ovaj način obnoviti i bivši boćarski klub Bajci u Bajčevu selu koja će postati Klub umirovljenika Čavle.

Financiranje nove fasade vrijedne milijun kuna realizirat će se kroz tri do četiri godine, ovisno o raspoloživim sredstvima iz proračuna Općine Čavle i Primorsko goranske županije.

Podsjetimo, Osnovna škola Čavle dograđena je u razdoblju od srpnja 2017. do rujna 2018. godine. Riječ je bilo o investiciji vrijednoj 15 milijuna kuna koju su zajednički financirale Općina Čavle i Primorsko-goranska županija.

Šareno novo krilo čavjanske osnovne škole donijelo je osnovnoškolcima osam novih učionica i četiri kabineta te sanitarne čvorove i dizalo, a uređen je i novi ulaz u školu te okoliš. Proširenjem je školska zgrada sa 3.400 povećana na 5.000 četvornih metara prostora.

“Dan otvorenja novog krila škole, 28. rujna 2018. zlatnim je slovima upisan u povijest naše škole. Tog dana ostvario se san o nastavi u jutarnjoj smjeni za sve učenike od 3. do 8. razreda. Tko god je tada ušao u novu školu, poželio se vratiti u školske klupe”, rekla je Ivana Cvitan Polić te dodala da će uređenjem fasade na starom dijelu škole investicija biti zaokružena, a cijela škola biti će stilski i bojama ujednačena.

Osnovna škola Čavle ima gotovo 600 učenika raspoređenih u 24 razreda u matičnoj zgradi u centru Čavala i dva kombinirana razreda u Područnoj školi Grad Grobnik.

Zgrada u Gradu Grobniku obnovljena je i uređena 2013. godine, a u njoj se nalazi i podružnica Dječjeg vrtića Čavlić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views