DODIJELJENE DIPLOME

Osnovna škola Podmurvice domaćin EU projekta A.Li.E.N.

U Dječjoj kući održana je završnica riječkog djela domaćinstva programa EU projekta „Art & Literature in Education’s Nature! Is it an A.Li.E.N.?“

Ciljevi projekta u kojem sudjeluju učenici Osnovne škole Podmurvice sa svojim kolegama iz škola iz Turske, Grčke, Španjolske, Litve i Italije je učenje o umjetnosti, književnosti, povijesti, filmu i građanskom odgoju, te razvijanje znanja u informatici i stranim jezicima.

Izlaganje djece kvalitetnoj literaturi

Izlaganje djece kvalitetnoj literaturi može pridonijeti stvaranju odgovornih, uspješnih i suosjećajnih pojedinaca. Na taj se način odgajaju budući lideri sa socijalnim kompetencijama i emocionalnim vještinama, a umjetničko obrazovanje sredstvo je za razvijanje kritičkog mišljenja i kreativnog razmišljanja.

Osim zadataka koje u sklopu projekta moraju rješavati, učenici kroz ovaj međunarodni program uče i o drugim kulturama zemalja partnera, što svakako doprinosi njihovom individualnom razvoju.

Na završnici programa u Dječjoj kući učenici svake od zemalja plakatima koje su izradili predstavili su aktivnosti koje su provodili nakon čega su im dodijeljene i diplome o sudjelovanju.

Učenicima uručene diplome

Diplome su učenicima uručile hrvatska koordinatorica programa Alida Devčić Crnić i pročelnica Odjela za odjel i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj. Ona je sudionicima projekta poželjela dobrodošlicu u Rijeku iz koje se, kako je rekla, nada da će svi kući ponijeti lijepe uspomene, ali i ponovno se vratiti.

„Ponosna sam što je škola Podmurvice sudionik ovog projekta koji omogućuje posjete učenike jedne zemlje drugoj i u sklopu kojeg se razmjenjuju iskustva i primjeri dobre prakse. Osobno smatram da je to jako važno za razvoj mladih ljudi koji su naša budućnost. Dječja kuća u kojoj se nalazimo nastala je u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture i izuzetno smo ponosni jer ovo mjesto utjelovljuje sve one vrijednosti koje želimo da djeca usvoje poput znanja, kreativnosti, socijalne osviještenosti, zabave, inovativnosti, ali i igre i mašte i zato smo sretni što imamo cijelu jednu kuću koja je njihovo carstvo“, istaknula je Sanda Sušanj.

Škola Podmurvice nastavit će suradnju s europskim školama iz Turske, Grčke, Španjolske, Litve i Italije i to kroz kontakte koji su ostvareni na pojedinim programima mobilnosti, eTwinning portalu i zajedničkoj web stranici projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari