Osnovnoškolci spremni za natjecanje iz prve pomoći

FOTO: Općina Lovran

Priprema za natjecanja započela je poslije školskih zimskih  praznika

Hrvatski Crveni križ organizira ove subote, 07.ožujka, 24. po redu Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa koje se provodi istovremeno u svim društvima Hrvatskog Crvenog križa na području Republike Hrvatske. Gradsko društvo Crvenog križa Opatija ove godine natjecanje provodi u opatijskoj Osnovnoj školi Rikard Katalinić Jeretov.

Priprema za natjecanja započela je poslije školskih zimskih  praznika kada su prijavljeni učenici za natjecanje krenuli s učenjem  teorijskog i praktičnog sadržaja: O međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima, pravima djeteta te znanju i vještinama iz pružanja prve pomoći a u čemu im pomažu mentori iz škola koji su i stručni suradnici – koordinatori za suradnju na programima s Crvenim križem Opatija te volonteri GDCK Opatija, zdravstvene struke koji ih podučavaju u praktičnom djelu pružanja prve pomoći.

Ove godine na natjecanju sudjeluju učenici osnovnih  škola: R.K.Jeretov Opatija, A. Mohorivičić, Matulji, V.Cara Emin Lovran i Drago Gervais  Brešca te učenici Gimnazije i Hotelijersko turističke škole Opatija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari