Riječki policajci educiraju vrtičku djecu

FOTO: PU primorsko-goranska

Za ostvarenje povjerenja djece prema policiji, preventivne aktivnosti ove vrste nastavit će se i u idućim mjesecima za ostale najmlađe članove naše zajednice

Prošlog tjedna, u petak, 28. veljače,  policijski službenici prevencije održali su interaktivnu radionicu za djecu Dječjeg vrtića „Opatija“ koji provodi projekt „Zanimanja“. Tako su radionicu na temu „Policajac –  moj prijatelj“ održali policijski službenici Marina Sverić i Dorian Kopić iz Policijske postaje Opatija, koji su tom prilikom djecu upoznali s poslovima policije, kao i policijskom opremom (službena kapa, palica, lisice) te im približili važnost policijskog djelovanja za sigurnost društva u cjelini.

Kroz priču i igru djecu su učili i o osnovnim pojmovima u prometu koji su važni za njihovo sigurno kretanje. Prilikom prezentacije reflektirajućeg  policijskog prsluka i stop palice djeca su imala priliku i isprobati ih, a tijekom predavanja  upoznala su se i s nekim od postupaka koji se koriste u kriminalističkoj tehnici, kao što je uzimanje otiska prsta. Djeca su ovom prilikom imala mogućnost i razgledati policijsko vozilo koje uvijek izazove njihovu pažnju i veliku radost.

Kako bi se ostvario što kvalitetniji odnos i povjerenje djece prema policiji, uz spomenuto, policijski službenici su djecu savjetovali i kako se pravilno ponašati u raznim situacijama svakodnevnog života (kada ostanu sami u stanu, kada im se obrate nepoznate osobe, u trgovini i slično).

Preventivne aktivnosti ove vrste nastavit će se i u idućim mjesecima kako bi se kroz program „Policajac –  moj prijatelj“  i najmlađi članovi naše zajednice upoznali s radom policije i stekli neophodno povjerenje u djelatnike policijskog sustava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari