PRIOPĆENJE RIJEČKOG hdz-A

Ostrogović o izjavama Grbina u Rijeci: “Kralj Korza” masti brke rentajući gradske nekretnine po dvostruko višim cijenama”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Kako drugačije nazvati istup predsjednika SDP-a Peđe Grbina u Rijeci nego : Tko o čemu, Socijaldemokratska partija o socijali!”, reagirao je na izjave predsjednika SDP-a Josip Ostrogović, predsjednik riječkog HDZ-a

Predsjednik SDP-a Hrvatske Peđa Grbin izjavio je u srijedu na konferenciji za medije u Rijeci da je SDP-u u fokusu poboljšanje standarda građana, što podrazumijeva veće plaće i mirovine te smanjenje cijena javnih usluga.

Na njegovo izlaganje u Rijeci danas je reagirao Josip Ostrogović, predsjednik GO HDZ-a Rijeka.

Reagiranje Josipa Ostrogovića prenosimo u cijelosti:

“Poštovani gospodine Grbin,

ne kaže se uzalud da je najbolje krenuti od sebe i vlastitim primjerom pokazati drugima. Stoga krenimo od jedinice lokalne samouprave kojom upravlja SDP, krenimo od grada Rijeke.

Pa krenimo redom, gospodine Grbin, istina je što ste naveli da će u idućoj godini građani biti nešto siromašniji, barem što se tiče Riječana hoće. Oni to mogu zahvaliti povećanju poreza na dohodak za koji se SDP srčano zalaže, a to će građanima uzeti iznos jednog prosječnog računa za jednu režiju u domaćinstvu.

Usprkos tome što su se prihodi jedinicama lokalne samouprave od 2017. povećali za 70 % te je isti danak bio apsolutno nepotreban. Vlada HDZ-a daje, a vi salonski ljevičari uzimate.

Istina je da je riječki proračun prenapuhan, ali to nije samo u izbornim godinama, već iz godine u godinu zbog zaostalih repova nedovršenih projekata. Sjetimo se samo broda Galeb koji simbolizira neuspješno vođenje projekta, kao i bagera koji još kopaju po kompleksu Benčić. Samo podsjetnik da su to projekti EPK 2020, a evo sada smo već za par dana u 2024.

Jedino u čemu vam se mora priznati da ste majstori u prebacivanju tereta poslovanja grada i gradskih tvrtki na leđa građana stalnim povećanjem cijena usluga. Vjerojatno bi takvim skretničarskim metodama upravljali i državom povećavajući vanjski dug u čemu ste poznati majstori.

Što se tiče vrtića i tu ste se u Rijeci pokazali sposobni ostavivši na cjedilu 300 riječke djece i njihovih obitelji u rujnu ove godine. O standardu djelatnika da i ne govorimo, njihov rad planirate organizirati na način da dijete u toku dana promijeni četiri odgajatelja i tri prostorije, jer niste u mogućnosti održati standard odgojitelja. Opremanje vrtića je na donacijama roditelja i privatnika, od pijeska za igru do školskog pribora. Poštovani gospodine Grbin stvarno ste od Rijeke napravili ogledni primjer.

U gradu Rijeci se može dogoditi da visokorangirani djelatnici grada ili direktori gradskih poduzeća licitiraju za gradske nekretnine ili sudjeluju u namještanju natječaja za sortirnicu otpada.

Što se tiče SDP-ovih kreativnih ideja u stanogradnji može ih se naći samo kao mrtvo slovo na papiru predizbornog programa tzv. ”Novi ritam grada ”.

Sliku vaše politike i vaše socijaldemokracije najbolje oslikava nezadovoljstvo zaposlenika gradskih tvrtki i ustanova s jedne strane i zadovoljstvo crvenih tajkuna s druge strane. Nezadovoljni djelatnici tako svako malo štrajkaju zbog premalih plaća dok „kralj Korza” masti brke svaki mjesec rentajući gradske nekretnine po dvostruko višim cijenama. Pitanje je koliko je takvih gradskih prostora. To ste mu Vi omogućili. To je Vaša politika!

Stoga najbolji savjet koji Vam Riječani mogu dati, u svrhu što boljeg SDP-ovog rezultata, je da izbjegnete Rijeku radi proturazvojne politike gradonačelnika Filipovića.

Naime ako Riječane pitate, sve više ih misli kako je upravo Filipović uteg koji drži Rijeku prikovanu za zemlju umjesto da na valu investicija Vlade Andreja Plenkovića poleti u razvojnom pravcu.

Stoga poštovani gospodine Grbin, prvo se pokažite vlastitim primjerom u svom dvorištu, jer u protivnom možda je bolje primijeniti onu poslovicu: Nikad se nisam pokajao kada sam šutio.”, piše Josip Ostrogović u priopćenju medijima i javnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari