JEDVA ČEKAMO!

Otkriven bogat program 16. Ljeta na Gradini! Glazbe, smijeha i dobre klope neće nedostajati!

Dolaskom ljeta i poboljšanjem epidemiološke situacije, sve je više kulturnih i umjetničkih događanja koja su uvelike nedostajala publici i izvođačima. Na tiskovnoj konferenciji upriličenoj na Trsatskoj gradini sudjelovali su gradonačelnik Marko Filipović, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, voditeljica marketinga Ljeta na Gradini Petra Peloza Vuherer te organizator gospodin Ante Žeželj.

Gradonačelnik Marko Filipović istaknuo je da Grad Rijeka potiče i rado podržava kvalitetne umjetničke i kulturne programe. Dodao je da je manifestacija „Ljeto na Gradini“ tijekom godina postala tradicionalni ljetni događaj te kako je neizmjerno sretan što je program vrlo bogat. Direktor TZ-a Petar Škarpa naglasio je da je „Ljeto na Gradini“ svojevrstan riječki ljetni brand te kako će ove godine manifestacija ugostiti brojne riječke izvođače. Naglasio je i kako će broj ulaznica biti ograničen te kako je karte potrebno nabaviti na vrijeme.

Gospođa Petra Peloza Vuherer predstavila je ovogodišnje, 16. Ljeto na Gradini koje će tijekom ljetnih mjeseci posjetiteljima ponuditi 28 raznolikih događanja – plesnih, glazbenih, izložbenih, kulinarskih i edukativnih.

Otvorenje Ljeta na Gradini zakazano je za sljedeću nedjelju, 27. lipnja plesnim nastupom „Veliko dijete“ udruge „Ri dance“ te paljenjem 2000 svijeća.

Već sljedećega dana, u nedjelju 28. lipnja na Gradini će nastupiti Darko Rundek i Ekipa.

Iz srpanjskoga programa istaknuta je modna manifestacija „City 45 20“ koja promiče ljepotu, stil i zdravlje.

Ljubitelje dobroga smijeha nasmijavat će glumac Jan Kerekeš predstavom „Dimnjačar“ i stand-up komičar Željko Pervan predstavom „Izlazak iz ormara“.

Udruga „LP Rock“ u duhu rockerskog ritma organizirat će dva dana u srpnju „Old rock summer festival“. Nadalje, udruga osoba s dječjom i celebralnom paralizom „CDP Rijeka“ priprema program socijalnog karaktera, izložbu „More“, projekciju dokumentarnoga filma „Zašto volim ples“ i mnoga druga predstavljanja.

U suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti bit će upriličena četiri dana vizualnih umjetnosti i komunikacija – Gradina No Limit.

Umjetnik Alen Šimoković postaviti će izložbu „Metamorfoza brodoloma“.

Mnoge će posjetitelja zasigurno privući i ovogodišnje izdanje gastronomske manifestacije „Frankopan gastro food and music i klapa Šufit te Galić vina“ na kojem će biti ponuđena specifična jela iz doba Frankopana, ali malo u modernijoj varijanti.

I ove će godine na Gradini koncerte održati poznata imena hrvatske glazbene scene: Marko Tolja, Tedi Spalato i Ante Gelo, Natali Dizdar, slovenski pjevač Zoran Predin te diva nad divama Josipa Lisac koja se na Gradinu vraća nakon devet godina. Za njezin koncert ulaznica će biti u limitiranom izdanju. Osim navedenih istaknuti su i Henry Radanović trio, Dino Ivelja Quartet, Bruno Mičetić, Damjan Vasiljević…

Ulaznice za događaje prodaju se u Vintage baru na Gradini, preko sustava mojekarte.hr, odnosno Eventima za koncert Darka Rundeka. Ulaznice je moguće nabaviti već od danas, a za koncert Darka Rundeka već od 17. lipnja.

Detaljnije informacije o događanjima dostupne su na mrežnoj stranici www.trsatskagradina.com te Facebook i Instagram stranici „Trsatska gradina“.

Program Ljeta na gradini financijski podržavaju Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, Vintage bar, Erste banka te HEP.

Medijski sponzori ljeta su Novi list, portal Moja Rijeka, radio Rijeka, Laganini FM, radio Korzo, radio Otok Krk.

Na kraju press konferencije organizator ovogodišnjeg Ljeta na Gradini, Ante Žeželj, zahvalio je svima na dolasku i još jednom zahvalio svim partnerima i sponzorima.

Napokon se sve vraća u staro normalno i svi se veselimo tome. Dođite i uživajte na 16. Ljetu na Gradini!

Cjelokupan program pronađite na linku:

16.ljeto na Gradini

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari