DRAMA NA ZAOBILAZNICI

POTJERA NA ZAOBILAZNICI! Motociklist bježao presretaču; ”Poduhvat” ga stajao teške tjelesne ozljede!

Foto: Printscreen

Izmjerena brzina kojom je vozač upravljao motociklom je od 192 do gotovo 200 km/h, iako je na toj dionici auto-ceste A7 brzina ograničena na 100 km/h

Jučer, 17. lipnja nešto poslije 15 sati  posadu policijskog presretača kod tunela sv. Kuzam pretekao je motocikl,  koji se kretao u smjeru Hreljina i na kojem je uočeno da je dio registracije prekriven naljepnicom. U namjeri zaustavljanja vozača motocikla policijski službenici posade policijskog presretača uporabili su svjetlosne i zvučne znakove za zaustavljanje, na koje se vozač oglušio te je nastavio vožnju povećavajući brzinu kretanja motocikla.

Izmjerena je brzina kretanja spomenutog motocikla od 192 do gotovo 200 km/h, iako je na toj dionici auto-ceste A7 brzina ograničena na 100 km/h.

Vozač se nije zaustavljao već je na čvoru Hreljin skrenuo prema DC-501, u smjeru Oštrovice, povećavajući razmak između svog vozila i presretača. Kako ne bi ugrozili sigurnost prometa policijski službenici prestali su s uporabom zvučnih i svjetlosnih znakova te usporili vožnju presretača.

Nastavljajući vožnju u smjeru kojim je skrenuo vozač motocikla, posada presretača je nakon određenog vremena naišla na prometnu nesreću te su osigurali mjesto događaja i izvijestili hitnu pomoć. Utvrđeno je da je u prometnoj nesreći sudjelovao vozač ranije navedenog motocikla, 47-godišnji hrvatski državljanin. Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo zbog brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika te je vozač u zavoju izgubio nadzor nad motociklom, izletio izvan ruba kolnika i udario u zaštitnu ogradu. Vozaču je liječnička pomoć pružena u KBC Rijeka, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen (prijelom noge).

Zbog počinjenja prometnih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama (nepostupanje po znakovima policije za zaustavljanje i nepropisna brzine), protiv 47-godišnjeg vozača će biti podnijet optužni prijedlog, a zbog sumnje na krivotvorenje registracijske pločice bit će provedeno kriminalističko istraživanje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views