OTKRIVEN PROGRAM 20. FIUMANKE: Više od 200 jedrilica na velikoj regati, bogat koncertni i popratni program

Foto: Dean Miculinić

Prošlo je dvadeset godina od kada je Fiumanka prvi puta razvila svoja jedra i zaplovila Kvarnerom. U koncertnom programu nastupit će Colonia, Grapevine Babies, Kantridersi , a organizira se i veliki disco party

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Sve je spremno za još jednu Fiumanku! More ispred Rijeke i ove će se godine sredinom lipnja iznova zabijeliti jedrima.

Kako već nalaže tradicija, u prvoj polovici lipnja atraktivna regata i zanimljivi popratni sadržaji privući će na riječku rivu brojne Riječane i turiste.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Fiumanka je postala nezaobilazno mjesto susreta nautičara, medija i gospodarstvenika. Zahvaljujući svojim medijskim jedrima, otplovila je daleko izvan nacionalnih granica i prometnula se među vodeće nautičke događaje.

Fiumanka je jedna od rijetkih, ako ne i jedina velika regata koja je potpuno besplatna! I ne samo to, svatko tko je ikad jedrio na Fiumanki, sa sobom je ponio majicu kao uspomenu na sudjelovanje, a Rijeka ga je kao dobar domaćin uvijek dočekivala otvorene luke i srca, osiguravajući svim sudionicima besplatan vez i gostoprimstvo nakon regate.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

A ove godine riječku regatu prate izvorni riječki glazbeni izvođači. Koncerti su, kao svi ostali programi Fiumanke u potpunosti besplatni!

U četvrtak 6. lipnja otvara se Regatni ured Fiumanke i počinje dvodnevna manifestaciju AdRia4Blue čiji je cilj promocija Plave ekonomije i održivog gospodarstva koju organizira Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Kraljevinom Norveškom kao zemljom partnerom.

U večernjim satima na Botelu Marina udruga LP rock organizira humanitarni koncert.

Dani vikenda od 7. do 9. lipnja proteći će u znaku jedrenja i dobre zabave.

U petak jedre mediji, u subotu će zaploviti 20. Fiumanka, a u nedjelju humanitarna 10. Rotary regata.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Za dobru zabavu u petak su zaduženi grupa Colonia i svevremenski Kantridersi, a u subotu nakon ceremonije proglašenja pobjednika, Riječani će zaljuljati rivu od Gata Karoline Riječke sve do Terminala na najvećem najveći disco partyu na otvorenom uz disco kugle i poznate hitove 70′ i 80′.

Osim što će i ove godine o Fiumanci pisati i pričati njezini medijski pokrovitelji, različite zanimljivosti uz izravna uključivanja u regatu te razgovori s jedriličarima i posjetiteljima moći će se pratiti i na YouTube kanalu Fiumanke.

Kroz zanimljivu kampanju na Facebooku, u najavu riječke regate uključili su se brojni Riječani i njihovi prijatelji sa svih strana svijeta i pozivaju na Fiumanku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari