POKREĆU PROJEKTORE

Otvara se riječko Art-kino! Projekcije kreću 26. svibnja, evo programa

Foto: Ilustracija

Dvorana Art-kina nakon dvomjesečne stanke otvara svoja vrata za publiku u utorak, 26. svibnja!

Na repertoar stižu nova i nagrađivana ostvarenja europske kinematografije kao i posljednji hitovi za djecu i mlade tijekom vikenda. Već 1. lipnja otvara se i ljetna oaza filma u Rijeci, Ljetno Art-kino u dvorištu kapucinskog samostana, odakle će bogat filmski program uljepšavati riječke večeri pod vedrim nebom tijekom čitavog ljeta.

Art-kino spremno i s radošću otvara svoja vrata, a uz nužne mjere opreza, svojim gledateljima donosi nove i nagrađivane europske filmove, uz nezaobilazan program za djecu i mlade. Ranije nego prijašnjih godina, otvara se i Ljetno Art-kino…

Filmski projektor ponovno se pali u Krešimirovoj 2 jer dvorana Art-kina nakon dvomjesečne stanke otvara svoja vrata za publiku u utorak, 26. svibnja!

Na repertoar stižu nova i nagrađivana ostvarenja europske kinematografije kao i posljednji hitovi za djecu i mlade tijekom vikenda. Već 1. lipnja otvara se i ljetna oaza filma u Rijeci, Ljetno Art-kino u dvorištu kapucinskog samostana, odakle će bogat filmski program uljepšavati riječke večeri pod vedrim nebom tijekom čitavog ljeta.

Program u dvorani donosi…

Program u dvorani Art-kina 26. svibnja u 20 sati otvara film Sinonimi Nadava Lapida, pobjednik prošlogodišnjeg Berlinalea. Temeljen na autorovim stvarnim iskustvima, film donosi priču o Izraelcu koji dolazi u Pariz odlučan u namjeri da do temelja izbriše svoj izraelski identitet i prošlost. Ipak, u Lapidovoj ekscentričnoj i tragikomičnoj priči duhovi prošlosti ne nestaju tako lako.

Idućeg dana, 27. svibnja, u isto vrijeme, na program stiže francusko-talijanski dokumentarni hit Selfie u režiji Agostina Ferrentea koji analizira okolnosti nehotičnog ubojstva 16-godišnjeg Davidea Bifolca tijekom policijske potjere u zloglasnoj napuljskoj četvrti Traiano.

Pritom redatelj dvojici najboljih prijatelja preminulog mladića daje mobilni telefon i mikrofon s uputom da snimaju vlastiti život kao selfie film. Rezultat je impresivan i zabavan kolaž o adolescenciji, čvrstom prijateljstvu i životu u kojem budućnost često određuje društveno i obiteljsko okruženje.

Četvrtak, 29. svibnja, donosi talijansku krimi-dramu Sitne ribe, čiji scenarij potpisuje otac Gomorre Roberto Saviano, stvarajući još jednu realističnu priču o napuljskoj mladeži uključenoj u rad tinejdžerskih bandi čiji život bez budućnosti trenutačno donosi brzu zaradu, zabavu i status u društvu. Film je nagrađen Srebrnim medvjedom za najbolji scenarij na prošlogodišnjem Berlinaleu.

Program za mlade s početkom u 17 sati u petak, 29. svibnja donosi švedsku obiteljsku komediju Sune i Sune o nedaćama u životu desetogodišnjeg Sunea.

31. svibnja na veliko platno Art-kina vraća se Disneyjev i Pixarov animirani hit Naprijed, autora proslavljenog Čudovišta iz ormara, koji prati avanture dvojice tinejdžera vilenjaka u potrazi za preostalom čarolijom u svijetu oko nas.

Nove mjere sigurnosti u Art-kinu

Pridržavajući se novih propisa nadležnih institucija, Art-kino spremno i s radošću otvara svoja vrata, uz provođenje nužnih mjera opreza kako bi se održala sigurnost posjetitelja i zaposlenika Art-kina. 

Broj sjedala u dvorani formiran je na temelju preporučenih mjera distanciranja te će na raspolaganju biti ukupno 40 sjedala, udaljenih propisanim razmakom. Preporučuje se kupovina ulaznica putem mrežne stranice ulaznice.hr dok će blagajna s radom započinjati svakodnevno sat vremena prije početka prve projekcije. Blagajna se otvara s prvim danom rada kina, 26. svibnja, a ulaznice putem platforme ulaznice.hr dostupne su od 21. svibnja. 

Zbog nužnih mjera opreza, djelatnici Art-kina ističu da će se sve dodirne površine dezinficirati prije, između i nakon projekcija, uz obaveznu pauzu provjetravanja dvorane u trajanju od pola sata između programa vikendom. 

Pritom se posjetitelje moli da se pridržavaju istaknutih pravila ponašanja koja uključuju: obavezno pridržavanje fizičke distance između osoba od 1,5 metara i općih higijenskih mjera (dozatori s dezinfekcijskim sredstvom dostupni su na ulazu, u toaletima i na blagajni Art-kina), preporuku kupovine ulaznica putem platforme ulaznice.hr, obavezno korištenje sjedala koja su naznačena na ulaznicama, sprječavanje zadržavanja u prostoru kina nakon završetka projekcije te praćenje djelatnika Art-kina vezano uz redoslijed ulaska i izlaska iz dvorane. 

Posjetitelje se moli da ne dolaze u Art-kino ukoliko imaju povišenu tjelesnu temperaturu (višu od 37.2 °C), ako se osjećaju bolesno ili imaju bilo koje znakove bolesti.

Art-kino poziva sve zainteresirane građane da prate daljnje obavijesti na mrežnoj stranici i društvenim mrežama Art-kina o mogućim daljnjim izmjenama u radu kina, prema uputama nadležnih tijela vezanim uz pandemiju bolesti COVID-19.

Više potražiti na https://www.art-kino.org

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari