PRIMANJE U SALONU GRADA RIJEKE

Riječki glazbenici s “hrpom” Porina nagrađeni originalnim medaljonima Grada

Foto: Mateo Levak/Riportal

Urban: “Potvrdili smo da je Rijeka i u glazbenom smislu Luka različitosti”

U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za riječke glazbenike nagrađene na ovogodišnjoj, 27. dodjeli Porina. Nagrađene glazbenike primili su Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, zamjenici gradonačelnika Marko Filipović i Nikola Ivaniš te Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke.

Prijemu su se odazvali laureati 27. Porina: Damir Urban & 4, Marko Tolja, Branimir Gazdik, Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle, Andrej Grozdanov, Zoran Majstorović i Ivan Pešut. Jedino je Neno Belan bio spriječen.

Diskografska nagrada “Porin” najuglednija je glazbena nagrada u Republici Hrvatskoj. Ustanovljen je 1993. godine, a redovito se godišnje dodjeljuje od 1994.

Čestitajući nagrađenima gradonačelnik Obersnel je kazao kako je ove godine dodjela Porina bila povijesna i nikad posebnija, jer se zbog pandemije korona virusa, dodjela prestižne hrvatske glazbene nagrade po prvi put u povijesti održala samo kao emisija na Hrvatskoj radioteleviziji.

„Računali smo s time da će riječki glazbenici dobiti dosta Porina, ali da će ih biti toliko i to u različitim kategorijama, to je bilo pravo iznenađenje za svih nas koji smo dodjelu morali pratiti iz domova, umjesto u dvorani Centra Zamet, na svečanoj dodjeli kako je to bilo ranije predviđeno. No, najvažnije je da smo svi živi i zdravi i da smo i u glazbenom smislu potvrdili da smo Luka različitosti. Rijeka je i ove godine pokazala svoju kvalitetu i prava je šteta da se dodjela nije dogodila u Rijeci, u godini Europske prijestolnice kulture, jer bi se to izvrsno uklopilo u program“, rekao je gradonačelnik.

U ime svih dobitnika, na prijemu se zahvalio Damir Urban kazavši kako je svima žao što dodjela Porina nije održana u Rijeci.

Pogledajte Video: