SMANJIMO OTPAD!

Otvoren ekološki nagradni natječaj za učenike osnovnih škola “Ne okolišaj!”; Pobjednici će osvojiti vrijedne nagrade

Foto: Pexels/ R.M.

Udruga Žmergo za učenike osnovnih škola PGŽ-a organizira natjecanje u izradi kreativnih radova koji naglašavaju potencijale ponovne uporabe otpada te prenose ideje i poruke o solidarnosti prema okolišu kroz smanjenje otpada u svakodnevnom životu.

Usvajanje navika o odgovornom i održivom postupanju s otpadom je dugoročan proces, a kroz kreativan rad s djecom i mladima možemo ih od najranije dobi učila kako otpad ne treba isključivo odbaciti već da se on može vrijedno i korisno iskoristiti.

Ne okolišaj! je natječaj za najbolji kreativan rad (transparent, plakat, zastava, poster, skulptura i sl.) izrađen isključivo od otpada, odnosno prenamjenom i ponovnom uporabom odbačenih predmeta, a njegova svrha je poticanje mašte i kreativnosti, razvoj vještina ponovne uporabe te osvještavanje djece o važnosti odgovornog postupanja prema okolišu i potrebi brige za zajednicu kroz smanjenje stvaranja otpada.

Namijenjen je učenicima od 1. do 8. razreda škola na području Primorsko-goranske županije.

VIDEO DANA:

Rok za prijavu na natječaj je 4. ožujka 2022., a prijavnica, nagrade i ostale informacije o natječaju su dostupne na mrežnim stranicama Udruge Žmergo.

Najbolja “mala” umjetnička djela izrađena ponovnom upotrebom otpada, bit će predstavljena kroz virtualnu galeriju učeničkih radova koja će se objaviti na mrežnim stranicama Udruge Žmergo.

Natječaj se provodi u sklopu projekta “Ne okolišaj! – održivi razvoj u praksi ” u partnerstvu s OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija, OŠ Milan Brozović Kastav, OŠ Čavle, OŠ Trsat i OŠ Ivana Zajca, a uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja kroz bespovratna sredstava u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2021./2022.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari