SVEČANO OTVORENJE

Galerija | Otvoren novouređeni bolnički paviljon specijalne bolnice “Insula” na Rabu. Pogledajte kako izgleda!

Ovime je dostignut viši standard smještaja i liječenja te viša razina sigurnosti za pacijente

Uređenjem paviljona „A“ županijske specijalne bolnice za psihijatriju i rehabilitaciju „Insula“ zaokružen je kapitalni projekt obnove bolničkih paviljona za koji je Primorsko-goranska županija u razdoblju 2019. g. do 2022. g putem izvora decentraliziranih sredstava i vlastitih proračunskih sredstava uložila oko 2,5 milijuna eura. Isto tako dostignut je viši standard smještaja i liječenja te viša razina sigurnosti za pacijente.

Kroz tri etaže paviljona A nalaze se bolesničke sobe, terapijski prostori, odjelna bolesnička blagovaona i kuhinja, ambulante, dnevna bolnica s dodatno uređenim prostorom za osobe smanjenog mobiliteta, prostori za medicinsko osoblje, sanitarni i ostali pripadajući prostori. Također, planirano je odvijanje djelatnosti Odjela za dijagnostiku, neurokognitivnu i integrativnu rehabilitaciju.

Novouređeni bolnički paviljon otvorio je župan Zlatko Komadina

Novouređeni bolnički paviljon otvorio je župan Zlatko Komadina te ga obišao u pratnji gradonačelnika Grada Raba Nikole Grgurića i ravnateljice bolnice Vesne Šendule-Jengić.

„Županija brine o svojim ustanovama u zdravstvu. Unazad tri godine zajedničkim smo snagama uredili zadnja dva paviljona, a izuzetno je važno što se bolnica otvara građanstvu i nije samo za pacijente već i određene medicinske terapije i preglede samih Rabljana“, naglasio je župan Komadina. Prisjetio se prvog posjeta bolnici kada je ona bila u potpuno devastiranom stanju, uvjeti pacijenata jako loši te je nedostajalo osoblja.

Pogledajte tv-prilog Kanala Ri:

„Mi smo kao osnivač shvatili da moramo naše ustanove podignuti na višu razinu i nakon godina ulaganja, sada se vide rezultati. Svi paviljoni su kvalitetno uređeni, opremljeni i pacijenti imaju sjajne uvjete. Ovo je veliki doprinos razvoju grada Raba“, zaključio je župan ustvrdivši kako je ovo ustanova s najviše zaposlenih i djelatnicima je nužno pružiti dobre uvjete rada kako bi liječnici i sestre ostali na otoku.

„Po prvi puta od svog osnutka, bolnica funkcionira na način da su svi naši paviljoni i odjeli u funkciji. Ovaj iskorak koji smo napravili s neurokognitivnom i integrativnom rehabilitacijom u novom objektu, zahvaljujući Primorsko-goranskoj županiji, po opremljenosti nas svrstava u red bolnica europskog ranga. Što se tiče naših programa, oni će biti preseljeni u nove prostore i biti će dostupni, kako bolničkim tako i ambulantnim pacijentima“, rekla je Šendula-Jengić.

Gradonačelnik Grgurić pohvalio suradnju Grada i Županije

Gradonačelnik Grgurić pohvalio je suradnju Grada i Županije koji su zajedničkim angažmanom osigurali kvalitetnu zdravstvenu skrb i obrazovanje koje doprinosi ostanku građana na otoku.

Uz uređen i opremljen moderan bolnički odjel, izgrađena je i suha topla veza između paviljona A i B, omogućen je pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti te nesmetano korištenje zajedničkih prostorija za korisnike usluga i zaposlenike ustanove. Tijekom 2019. i početkom 2020. godine opremljeno je prizemlje i potkrovlje paviljona B te je taj dio pušten u funkciju.

U prizemlju paviljona B organizirana je poliklinika u djelatnostima psihijatrije, interne medicine, neurologije, fizikalne medicine i logopedije, a u potkrovlju fizikalna rehabilitacija. Ukupna bruto površina dva paviljona i tople veze iznosi 3.775 m2, a neto 2.998 m2 dok je pristupni put, parkiralište i zelena površina ukupne površine oko 1.800 m2.

Otvorenju su prisustvovali zamjenica župana Marina Medarić, načelnik Općine Lopar Zdenko Jakuc, predstojnica Kabineta župana Ermina Duraj i predsjednik Upravnog vijeća bolnice „Insula“ Marin Lazarić.

Prilikom otvorenja održan je prigodni program u kojem su sudjelovali liječnici i pacijenti bolnice koji su glazbom i recitacijama obogatili svečanost otvorenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari