NA KRKU

Otvorena 10. Nacionalna konferencija o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda

Zaželjevši dobrodošlicu i uspješan rad, župan Zlatko Komadina uvodno se obratio sudionicima 10. Nacionalne konferencije o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda koja se održava u Hotelu Malin na otoku Krku. Istaknuo je vrlo razvijeni Savez pčelarstva PGŽ-a s kojim Županija njeguje kvalitetnu suradnju, kao i onu s Medicinskim fakultetom na zaštiti izvornosti pčelinjih proizvoda.

„PGŽ sa svojim primorskim i gorskim dijelom pokriva cijelu paletu proizvoda i po tome je specifična. Stoga je važno nalaziti se i raspravljati o temama kvalitete i sigurnosti, posebice radi izraženog potencijala za plasman proizvoda u turizmu“, kazao je Župan i dodao da se rad pčelara prati i kroz županijski Centar za poljoprivredu, ali i uputio apel Državnom inspektoratu za većim kontrolama patvorina na tržištu.

Pod ovogodišnjim motom “Hrvatska izvornost na europski način“, konferencija je tradicionalno okupila proizvođačku, stručnu i znanstvenu zajednicu na nacionalnoj razini. Naglasak je na izvornost i kakvoći pčelinjih proizvoda te mehanizmima tržišta kojima se oni osiguravaju. Organizator Konferencije je Katedra za zdravstvenu ekologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i partneri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari