DVORANOM ĆE SE SLUŽITI 1200 UČENIKA

Galerija | Otvorena sportska dvorana Medicinske škole u Rijeci, Primorsko-goranska županija uložila 1,9 milijuna eura

Otvorena je školska sportska dvorana Medicinske škole u Rijeci, kapitalni projekt vrijedan 1,9 milijuna eura, u potpunosti financiran sredstvima Primorsko-goranske županije

Objektom će se služiti 1.200 učenika, ne samo najveće županijske strukovne škole, već i učenici koji su smješteni u Učenički dom Kvarner.

Dvoranu su simboličnim presijecanjem vrpce otvorili župan Zlatko Komadina i ravnatelja Alen Vukelić u društvu resorne pročelnice Edite Stilin te profesora i učenika škole.

„Primorsko-goranska županija, uz ostalo, nadležna je za školstvo i zdravstvo, a ova dvorana to ujedinjuje. Ona je europskog standarda i na ponos svima, a s obnovljenom zgradom čini kompletnu školu. Primorsko-goranska županija je osnivač 33 osnovne škole, 30 srednjih i četiri učenička doma te upravlja s 200 školskih objekata, a svake godine nastojimo ulagati u gradnju novih ili održavanje postojećih kako bi naši učenici imali što kvalitetnije uvjete“, naveo je župan Komadina naglasivši kako smo Županija koja najviše izdvaja za sport u Hrvatskoj i najveći broj njezinih stanovnika, čak skoro deset posto, bavi se sportom.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović istaknuo je kako će dvorana u srcu grada služiti generacijama učenika, ali i olakšati odgojno-obrazovni proces. Izrazio je zadovoljstvo suradnjom Grada i Primorsko-goranske županije na ulaganjima u sportsku infrastrukturu na području Rijeke, poput ovog kapitalnog projekta i obnove travnjaka gradskih nogometnih igrališta.

Ravnatelj Medicinske škole u Rijeci Alen Vukelić rekao je kako je danas poseban dan za Medicinsku školu koja je nakon preseljenja 2015. godine u novu zgradu, sada dobila i novu sportsku dvoranu na čemu se posebno zahvalio Primorsko-goranskoj županiji, županu Zlatku Komadini i pročelnici Editi Stilin.

Školska sportska dvorana Medicinskoj školi znači jako puno, ali ima i odgojnu ulogu. U našoj ustanovi obrazuje se skoro 800 učenika, budućih medicinskih djelatnika koji će promicati zdravlje, a upravo će na ovom mjestu naučiti tu odgojnu komponentu i moći djelovati u svom dugogodišnjem radu“, zaključio je.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

Ukupna bruto površina nove dvorane iznosi 920 m² te je toplom vezom povezana s Medicinskom školom. Uz izgrađenu jednodijelnu dvoranu s košarkaškim igralištem te pratećim i pomoćnim prostorima, projektom je uređen i okoliš kao i dijelovi fasade Medicinske škole, izgrađen pomoćni natkriveni zatvoreni ulaz u dvorište i ulaz za vanjske korisnike te opremljen prostor. Radovi na izgradnji dvorane krenuli su u lipnju 2021. godine, izvedeni su u svega 20 mjeseci, odnosno dva mjeseca prije roka. Izvođač radova je tvrtka Novotehna, stručni nadzor provodila je tvrtka Centurio d.o.o, a projektantski nadzor Urbanistički studio Rijeka.

Svečanosti su prisustvovali i zamjenika župana Petar Mamula, zastupnica u Europskom parlamentu Romana Jerković, gradonačelnici i načelnici riječkog prstena, saborski zastupnici, pročelnici, članovi županijske skupštine i skupštinskih odbora, predstavnici sportske zajednice.

Uoči programa, učenici Medicinske škole održali su prezentaciju sportova, košarke, rukometa, nogometa, aerobika. Tijekom svečanosti prikazan je kratki video o tijeku izgradnje dvorane, a program su obogatili glazbenim i plesnim izvedbama učenici Glazbene škole I.M. Ronjgova te Medicinske škole u Rijeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari