VELIK GODAĐAJ ZA OPĆINU LOPAR

Otvorena sportska dvorana u Loparu na Rabu, investicija vrijedna 30 milijuna kuna

Zamjenik župana Vojko Braut prisustvovao je svečanom otvorenju sportske dvorane u Loparu na otoku Rabu. Na ovom velikom događaju za Općinu Lopar, ali i cijeli otok Rab, kojem je nazočio i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sa suradnicima, zamjenik Braut istaknuo je kako je ova dvorana puno više od sportske infrastrukture.

„Izgradnjom reprezentativne sportske dvorane, čemu je svoj doprinos dala i Županija, stvoreni su uvjeti za bavljenje sportskim aktivnostima svih generacija Rabljana, a vjerujem da se ovom projektu najviše raduju mladi, oni koje želimo zadržati na našim otocima jer su upravo oni jamstvo života u svim otočkim sredinama“, kazao je zamjenik Braut i podsjetio na ulaganja Županije i razvoj projekata lučke infrastrukture, dostupne i kvalitetne zdravstvene usluge, povećanje kapaciteta za smještaj najstarijih otočana te podizanje odgojno-obrazovnih standarda.

„Pred dovršetkom je kapitalni projekt dogradnje i temeljite rekonstrukcije Osnovne škole Ivana Rabljanina kojeg PGŽ realizira u partnerstvu s Gradom Rabom i primjer je dobre partnerske suradnje Županije i jedinica lokalne samouprave. Prije dvije godine ta je škola bila obuhvaćena projektom energetske obnove, a dogradnjom će dobit će osam novih učionica, četiri nova kabineta kao i ostale popratne sadržaje. Velika su to i važna ulaganja na otoku Rabu u čemu značajan doprinos daje i Vlada RH, na čemu se zahvaljujem“, kazao je.

Dodao je kako će nova sportska dvorana biti i centar društvenih aktivnosti u Loparu, što je doprinos strategiji PGŽ-a da se u svim sredinama županije osiguraju uvjeti za bavljenje sportom.

Premijer Andrej Plenković rekao je kao je dvorana impresivna i značajan doprinos kvaliteti života otočana. “Zadovoljstvo mi je biti s vama i dijeliti ovaj užitak”, rekao je premijer Plenković i izrazio uvjerenje da će se taj, kako je ocijenio, impresivan sportski objekt koristiti za brojne sportske, ali i za kulturne i druge društvene djelatnosti.

Načelnik Općine Lopar Zdenko Jakuc istaknuo je da će sportska dvorana biti na usluzi svim generacijama, kao i djeci iz područne škole u Loparu. “Moramo svi sanjati takve objekte i standarde da bi mladi imali volju i želju živjeti na otoku i u tako malim mjestima”, kazao je.

Vrijednost sportske dvorane iznosi 30 milijuna kuna, a projekt je sufinanciran iz državnog proračuna posredstvom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 16,5 milijuna kuna, dok je Primorsko-goranska županija za projekt osigurala iznos od 3 milijuna kuna. Sam dvoranski prostor ovog polivalentnog sportskog objekta zadovoljava školske pedagoške standarde i većinu standarda za regionalna, državna i međunarodna natjecanja. Dvorana se mrežastim zastorima može funkcionalno podijeliti u tri manja “broda” dvorane, a tribine i stajaća mjesta ukupnog su kapaciteta 300 gledatelja.

Nakon službenog otvorenja i sportske demonstracije vještina od strane članica i članova Karate kluba Rab-Enpi, u prigodnom dijelu programa nastupala su djeca Osnovne škole Ivana Rabljanina, područna škola Lopar, pučki pjevači – izdvojena sekcija KUD-a San Marino Lopar i ženska klapa „Užanca“.

Na svečanosti u Loparu prisustvovali su i potpredsjednik i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari