OTVORENI 2. DANI SLAVONIJE U RIJECI Na Korzu okusi, mirisi i zvuci slavonske ravnice

Na Trgu 111. brigade HV. otvoren je danas sajam slavonskih proizvoda, Dani Slavonije. Slavonci će se sa svojim delicijama u Rijeci zadržati do subote 12. rujna. Dane Slavonije u Rijeci organizira Udruga branitelja proizvođača “Panonija” uz pokroviteljstvo Grada Rijeke.

Nakon vrlo uspješnog i dobro posjećenog prvog sajma prošle godine, Slavonci su se i ove godine vratili u Rijeku. Oko tridesetak izlagača u četiri dana trajanja sajma prezentirat će riječanima slavonske specijalitete: kulen, kulenovu seku, slaninu, med, rakiju, voćna vina, aroniju, maline i ostalo bobičasto voće, ali i zlatnovez te drvene igračke izrađene u Slavoniji.

2. Dani Slavonije2

 

Inače, organizator, Udruga branitelja proizvođača “Panonija” broji oko 35 aktivnih članova, zastupnika privatnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Slavonije, a cilj im je prezentirati slavonske proizvode i obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Uz mirise i okuse, posjetitelji će moći i čuti zvuke Slavonije, koje će izvoditi tamburaški sastav. Također, na sajmu će se održati i edukativni dio za one najznatiželjnije, gdje će imati priliku naučiti kako se izvorno spremaju čvarci i tradicionalni slavonski čobanac.

 

Sajamski dio će sva četiri dana raditi od 9 do 22 sata, dok će ugostiteljski ostati otvoren do 22 sata. Dani Slavonije u Rijeci se održavaju po drugi put, a i ove godine ta je manifestacija pod pokroviteljstvom Grada Rijeke.
(Mia Mohorić/GR)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari