ROĐENDAN - SVAKE ČETIRI GODINE

Ova Riječanka danas je napunila 8 godina: Meri je rođena 29. veljače! Rođendane joj čestitaju na zanimljive načine, čak i mama i tata

Veljača je najkraći mjesec, a svake četiri godine dodaje joj se 29. dan

Upravo na taj 29. dan u Hrvatskoj 2399 osoba slavi rođendan!

Među njima je i učiteljica iz Rijeke Meri Drašković Vignjević. Kada nije prijestupna godina, rođendan joj čestitaju različito. Čak i mama i tata.

“Mama i ja gledamo da je bilo 28. veljače, jer rođena sam u veljači, a tata 1. ožujka. Tako da mi mama čestita posljednjeg dana veljače, a tata prvog dana ožujka”, priča Meri za Kanal Ri.

Iako osobe rođene na ovaj specifični datum rođendan slave dan prije ili dan poslije, vjerujemo da je veliko zadovoljstvo puhnuti svjećice na rođendanskoj torti upravo 29. veljače.

“Danas mi je pravi osmi rođendan, tako da 8 puta 4 zaključite koliko imam.”, sa smiješkom kaže Meri.

A problema sa zbrajanjem godina imat će i sva djeca rođena danas u riječkoj bolnici.

“Danas do 12:30 sati imali smo dva poroda i još su tri rodilje u rađaoni”, rekao je predstojnik Klinike za ginekologiju i porodništvo KBC-a Rijeka Marko Klarić.

Na ovaj poseban dan, kažu statistike, podjednako se rađaju i djevojčice i dječaci – iako je, ukupno gledajući, unutar deset prijestupnih godina rođeno više dječaka.

Stoga svi rođeni na današnji dan uživajte u rođendanu jer do sljedećega vas dijele, naravno, četiri duge godine, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari