ZA VELIKE I MALE

Galerija | Ovako nešto u Rijeci još nismo vidjeli: auto-moto spektakl za djecu i odrasle!

Oldtimer klub Rijeka priredio je atraktivnu izložbu. Više u video prilogu!

Prostor Exportdrva ovog vikenda ponudio je pravi spektakl za odrasle i djecu! U organizaciji Oldtimer kluba Rijeka po prvi puta otvorena je izložba FA-RI, spoj pravih i minijaturnih modela automobila.

Oko 40 izlagača i članova Oldtimer kluba upotpunili su ovu veliku izložbu predstavivši svoje stare limene ljubimce od kojih svaki ima svoju priču.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

Jedan od njih je svima poznati DeLorean iz filma povratak u Budućnost.

“Došli smo na ideju da to sve skupa povežemo jer jedno s drugim jednostavno ima puno poveznica, mali modeli autića zanimljivi kolekcionarima i djeci u svakom slučaju.”, kaže Marino Radan, predsjednik Oldtimer kluba Rijeka za Kanal Ri.

Oko 40 izlagača i članova Oldtimer kluba upotpunili su ovu veliku izložbu predstavivši svoje stare limene ljubimce od kojih svaki ima svoju priču.

Jedan od njih je svima poznati DeLorean iz filma Povratak u budućnost.

“On je došao iz Amerike. Dopremio ga je Vjeko Španjol koji je meni u rodu i njegova želja je bila da auto ostane u Rijeci. To je vrlo rijedak auto u ovom djelu Europe, postoji info da postoji u Češkoj jedan i jedan u Italiji. Ovo je posebna prilika da ga se vidi uživo.”, kaže Leon Španjol, član Oldtimer kluba Rijeka.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Da bi automobil došao do svog reprezentativnog izgleda potrebno je uložiti puno vremena ali i novca. Kako izgleda proces restauracije prezentirao je Robert Čulina sa svojim Fiatom iz 1934. godine.

Jedna od zanimljivih atrakcija zasigurno je jedini preostali Torpedov kamion koji je danas zaslugom članova Oldtimer kluba restauriran i nalazi se u vlasništvu Muzeja grada Rijeke.

“To je kamion za kojeg je u ono vrijeme šasija proizvedena u rumunjskoj u tvornici Crvnea zvijezda. U njega je ugrađivan Torpedo motor i to ne motor rađen po licenci nego motor vlastite proizvodnje.”, objašnjava Marino Radan, predsjednik Oldtimer kluba Rijeka.

Peugeot 304 iz 1972. jedan je od automobila obitelji Vodopivec. Prvu vlasnicu automobila uskoro čeka jedno ugodno iznenađenje.

Kvarner ima bogatu povjest auto-moto sporta stoga ljubav Riječana prema automobilima nije novost. Ivorov otac prenio je na sina, kako on kaže, tu dobroćudnu bolest.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Izložbe malih modela automobila u Hrvatskoj nisu novost. Organizator i član Oldtimer kluba Rijeka Lucio Vidotto brojnim kolekcionarima pružio je platformu za prezentaciju svojih modela. Jedna od njih je i izložba Jubileja.

Ova izložba osim što je trenutno vikend atrakcija ima tendenciju zaživjeti u punijem smislu.

“Oldtimer klub Rijeka od gradskih institucija traži jedan ovakav prostor, jednu industrijsku napuštenu halu koju bi mi sa svojim dobrovoljnim radom članova vrlo brzo uredili da postane jedan stalni izložbeni prostor”, predlaže predsjednik Oldtimer kluba Rijeka Marino Radan.

Stalni izložbeni prostor, u kojem se događaju nova poznanstva, razmjene starih rezervnih dijelova nužnih za održavanje automobila, u Austriji, Italiji i Sloveniji nisu novost a uskoro bi se tome mogla pridružiti i Rijeka, donosi Kanal Ri.

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja